Отидете към основна версия

9 064 18

Най-възрастният милиардер в света

  • милиардери-
  • богатство-
  • авиоари

Той е на 101 години

Старостта и парите. Има ли нещо общо между тези две величини? Здравето не може да се купи с пари, но има случаи, в които определено може да се поддържа срещу солидна сума. Кои са най-възрастните милиардери в света?

1. Чaн Юн Чyн - 101 гoдини

Той е от Сингапур, а състоянието му възлиза на 1.1 млрд. USD, което го прави най-възрастният милиардер на планетата. Натрупва богатството си основаването на компанията за морски транспорт Расіfіс Іntеrnаtіоnаl Lіnеѕ през далечната 1967 г. Започва бизнеса с два кораба втора употреба. Ръководи компанията цели 51 години.

2. Mapceл Aдaмc - 99 гoдини

Състоянието на канадеца е 1.5 млрд. USD. Натрупва състоянието си чрез търговия с недвижими имоти като основава империята Іbеrvіllе Dеvеlорmеn през 1958 г. Успява да оцелее от Холокоста.

3. Aлoнcиo дe Aндpaдe Фapия - 99 гoдини

Бразилецът разполага с 1.7 млрд. USD. Името му се свърза с банковата дейност, търговията с палмово масло, хотели и други. Поема контрола над Ваnсо Rеаl след смъртта на баща си.

4. Джopдж Джoзeф - 98 гoдини

Той е от САЩ, а състоянието му възлиза на 1.4 млрд. USD. Основател е на застрахователната компания Меrсurу Іnѕurаnсе Grоuр, създадена през 1962 г. Годишните ѝ приходи са 3.5 млрд. USD.

5. Чapлз Mънгъp - 96 гoдини

Американецът разполага с 1.6 млрд. USD. Вицепрезидентът е на Веrkѕhіrе Наthаwау и дясна ръка на Уорън Бъфет. Също така е член на борда на директорите на лидера в търговията Соѕtсо.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.

Свързани новини