Отидете към основна версия

4 289 43

Браншовата камара "Пътища": Строителни фирми са изправени пред фалит

  • ремонт-
  • пътища-
  • фирми

Tрети месец АПИ не възлага рутинни дейности по поддържане на пътищата

Снимка: БГНЕС

Строителни фирми са изправени пред фалит, не могат да дават заплати и да плащат на доставчици. А пътищата в страната се рушат заради спрени регулярни ремонти.

Това се казва в позиция на Българската Браншова Камара "Пътища" до президента, премиера и ресорните ведомства, отбелязва бТВ.

Причините - спрените плащания от страна на Агенция “Пътна инфраструктура” за около 800 млн. лв. по фактурирани и сертифицирани дейности.

Фалитът на фирми ще има лавинообразен ефект за множеството доставчици и подизпълнители. Това ще доведе до освобождаване на много квалифицирани работници, пише в позицията на бранша.

Строителите предупреждават, че вече трети месец АПИ не възлага рутинни дейности по поддържане на пътищата, въпреки подходящото за това време. Така пътищата няма да са подготвени за зимата.

На срещите с ръководството на министерството на регионалното развитие от камарата не са получили яснота за бъдещите действия за поддържане на пътищата.

Ако не бъдат предприети действия за изплащане на дължимите суми, пътните фирми са готови на протестни действия, се казва още в позицията на пътните фирми.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.

Свързани новини