Отидете към основна версия

4 727 3

Почти 60 000 издадени ваучера по „Аз мога повече”

  • агенция по заетостта-
  • лозанова-
  • аз мога повече-
  • програма
Камелия Лозанова - изпълнителен директор на Агенция по заетостта

Към момента по програмата „Аз мога повече” са издадени около 60 000 ваучера. „След като до средата на годината тръгнат всички обучения ще направим отново анализ и в случай, че остане финансова възможност за включване на още хора, то ще пуснем допълнителна оценка на подалите вече заявление, пак по реда, по който те са си ги подали. Спазваме принципа – първия по ред, първия по право. Ако някой измисли друг критерии, моля да заповяда, но засега ние от 2009 г. го прилагаме и виждам, че работи добре”, каза за Факти.бг Камелия Лозанова, изпълнителен директор на Агенция по заетостта.

При последната кампания за кандидатстване по програмата „Аз мога повече” са подадени 140 000 заявления. Възможността на програмата е за не повече от 80 000 ваучери. „Но когато направихме анализ виждаме, че някои от кандидатите са си избрали доста скъпи ваучери, така че в момента сме на около 60 000 издадени ваучера”, обясни Лозанова.

„От края на месец март ще пуснем и дистанционното обучение, тъй като разработихме методика и за контрол, и за работа на дистанционните платформи, така че и хората, които са подали заявление за дистанционно обучение да могат да се възползват”, уточни тя.

10 нови кариерни центъра
Ще открие през тази година Агенцията по заетостта. Два от тях ще са в столицата и по един в Благоевград, Ловеч, Русе, Варна, Бургас, Пловдив, Монтана, Хасково. Там ще работят психолози, както и посредници от бюрата по труда. Те са отново в рамките по проект ОП „Развитие на човешки ресурси”. Насочени са главно към кариерното развитие на заетите, но тъй като Агенцията по заетостта работи и с безработни, и със заети, ще бъде реализирана консултантска услуга по професионално ориентиране и насочване за работа и за работещи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини