Last news in Fakti

12 Март, 2013 15:18 4 716 3

Почти 60 000 издадени ваучера по „Аз мога повече”

  • агенция по заетостта-
  • лозанова-
  • аз мога повече-
  • програма
Почти 60 000 издадени ваучера по „Аз мога повече” - 1
Камелия Лозанова - изпълнителен директор на Агенция по заетостта

Към момента по програмата „Аз мога повече” са издадени около 60 000 ваучера. „След като до средата на годината тръгнат всички обучения ще направим отново анализ и в случай, че остане финансова възможност за включване на още хора, то ще пуснем допълнителна оценка на подалите вече заявление, пак по реда, по който те са си ги подали. Спазваме принципа – първия по ред, първия по право. Ако някой измисли друг критерии, моля да заповяда, но засега ние от 2009 г. го прилагаме и виждам, че работи добре”, каза за Факти.бг Камелия Лозанова, изпълнителен директор на Агенция по заетостта.

При последната кампания за кандидатстване по програмата „Аз мога повече” са подадени 140 000 заявления. Възможността на програмата е за не повече от 80 000 ваучери. „Но когато направихме анализ виждаме, че някои от кандидатите са си избрали доста скъпи ваучери, така че в момента сме на около 60 000 издадени ваучера”, обясни Лозанова.

„От края на месец март ще пуснем и дистанционното обучение, тъй като разработихме методика и за контрол, и за работа на дистанционните платформи, така че и хората, които са подали заявление за дистанционно обучение да могат да се възползват”, уточни тя.

10 нови кариерни центъра
Ще открие през тази година Агенцията по заетостта. Два от тях ще са в столицата и по един в Благоевград, Ловеч, Русе, Варна, Бургас, Пловдив, Монтана, Хасково. Там ще работят психолози, както и посредници от бюрата по труда. Те са отново в рамките по проект ОП „Развитие на човешки ресурси”. Насочени са главно към кариерното развитие на заетите, но тъй като Агенцията по заетостта работи и с безработни, и със заети, ще бъде реализирана консултантска услуга по професионално ориентиране и насочване за работа и за работещи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РГ

    0 0 Отговор
    Добре би било да попитате г-жа Лозанова защо голяма част от доставчиците по програма "Аз мога повече" отказват да провеждат обучения поради забавени плащания от старана на Агенцията по заетостта. И дали това не се прави нарочно за да може потокът от ваучери да се насочи към малкото останали доставчици?
  • 2 svejarov

    0 0 Отговор
    Имам официален документ от дата 11,02,2013 с когото ме уведомяват ,че дистационното обучение ще започне до месец.Калинките в тази агенция прекаляват вече всичко е конфликт на интереси имат си школи и искат да премахнат конкуренцията да източват еврофондове само през техните фирми.Видя се че парите ,които ни се полагат съм им най-малката грижа след ,като не можем да се възползуваме от тях.Да пишем гневни писма до агенцията по заетоста и да поискаме оставката на Камелия Лозанова.В понеделник ще преговарям с нова телевизия да разтласим случая.Аз лично ходя до бюрото по труда вече пети път.
  • 3 Николова

    0 0 Отговор
    ....и как да разбираме:„Но когато направихме анализ виждаме, че някои от кандидатите са си избрали доста скъпи ваучери, така че в момента сме на около 60 000 издадени ваучера” на г-жа Лозанова?-нали именно те изчисляват и се разпореждат със Европейските пари?!... пак те ни изпратиха т.нар."ОДОБРЕНИЯ",и пак те ни оставиха без "УВЕДОМЛЕНИЯ" и възможност да научим нещо ново!Безхаберие,безнаказаност и липса на всякакъв професионализъм!-болестта на нашите институции.