Отидете към основна версия

5 201 9

Родна хранителна компания ще произвежда индонезийски специалитет с инвестиция от 3 млн. долара

  • белла българия-
  • специалитет-
  • индонезия-
  • производство-
  • инвестиция

Проектът на "Белла България" се осъществява съвместно с посолството на Република Индонезия у нас

Хранителната компания „Белла България“ започва производство на емблематичния за индонезийската традиционна кухня специалитет „Ренданг Паданг“ – бавно приготвено телешко месо със смес от билки и подправки по автентична рецепта от западната част на о-в Суматра, съобщиха от компанията.

Планираната инвестиция е на стойност 3 млн. щ.д. и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.

Проектът се осъществява съвместно с посолството на Република Индонезия в България, които избраха „Белла България“ като надежден партньор, с който да започнат реализацията на програмата на азиатската държава „Indonesia – Spice up the world“ в страните по света . Първият етап са страните от Европа и Близкия Изток.

„Радваме се, че сме първият партньор в индонезийската програма за популяризиране на пазарите в страната ни и в чужбина на базата на гастродипломация, основана на подправките. „Белла България“ е сред европейските топ играчи, които задават новите тенденции в основните категории храни на различните местни пазари по света. Това споразумение е поредното доказателство“, коментира по повод разширяването на емблематичното за хранителната компания портфолио главният оперативен директор Димитър Митев.

Рендангът, произвеждан от „Белла България“ е по специална азиатска технология и рецепта на топ шеф кулинара Уилям Вонгсо. За гастро визитка Индонезия е избрала „ренданг паданг“, специфично овкусено месо, наситено с богатите на аромати подправки в района Паданг. Самият продукт е културно наследство на Индонезия, което е отличено като една от най-добрите храни в класацията на CNN „50-те най-добри храни в света“. Както казва майстор-готвачът Уилям Вонгсо: „Храната прави приятели, а приятелите са всичко, което има значение“.

Посланикът на Индонезия в България негово превъзходителство Иван Богананта подчертава, че сътрудничеството между Уилям Вонгсо с българската компания за разработване на индонезийски ренданг (карамелизирано говеждо къри) е наистина изключителна чест и щастие. Сътрудничеството между индонезийския мастор-готвач Уилям Вонгсо и „Белла“ демонстрира приятелските отношения между двете държави и показва други страни от културата на чудната Индонезия. Чрез това сътрудничеството Индонезия представя богатството си от билки и подправки пред света.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини