Хранителната компания „Белла България“ започва производство на емблематичния за индонезийската традиционна кухня специалитет „Ренданг Паданг“ – бавно приготвено телешко месо със смес от билки и подправки по автентична рецепта от западната част на о-в Суматра, съобщиха от компанията.
Планираната инвестиция е на стойност 3 млн. щ.д. и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.
Проектът се осъществява съвместно с посолството на Република Индонезия в България, които избраха „Белла България“ като надежден партньор, с който да започнат реализацията на програмата на азиатската държава „Indonesia – Spice up the world“ в страните по света . Първият етап са страните от Европа и Близкия Изток.
„Радваме се, че сме първият партньор в индонезийската програма за популяризиране на пазарите в страната ни и в чужбина на базата на гастродипломация, основана на подправките. „Белла България“ е сред европейските топ играчи, които задават новите тенденции в основните категории храни на различните местни пазари по света. Това споразумение е поредното доказателство“, коментира по повод разширяването на емблематичното за хранителната компания портфолио главният оперативен директор Димитър Митев.
Рендангът, произвеждан от „Белла България“ е по специална азиатска технология и рецепта на топ шеф кулинара Уилям Вонгсо. За гастро визитка Индонезия е избрала „ренданг паданг“, специфично овкусено месо, наситено с богатите на аромати подправки в района Паданг. Самият продукт е културно наследство на Индонезия, което е отличено като една от най-добрите храни в класацията на CNN „50-те най-добри храни в света“. Както казва майстор-готвачът Уилям Вонгсо: „Храната прави приятели, а приятелите са всичко, което има значение“.
Посланикът на Индонезия в България негово превъзходителство Иван Богананта подчертава, че сътрудничеството между Уилям Вонгсо с българската компания за разработване на индонезийски ренданг (карамелизирано говеждо къри) е наистина изключителна чест и щастие. Сътрудничеството между индонезийския мастор-готвач Уилям Вонгсо и „Белла“ демонстрира приятелските отношения между двете държави и показва други страни от културата на чудната Индонезия. Чрез това сътрудничеството Индонезия представя богатството си от билки и подправки пред света.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 trb
Коментиран от #6
13:42 03.12.2021
2 Павел пенев
Коментиран от #4
14:27 03.12.2021
3 Димов
Коментиран от #5
15:31 03.12.2021
4 шшш
До коментар #2 от "Павел пенев":
Прекрасен изказ, придружен с негативизъм и широк мироглед на кон с капаци...15:48 03.12.2021
5 Паразит
До коментар #3 от "Димов":
Американско разбира се..., от Аляска, военен резерв 1777 година, без ГМО. Отговарящо на високите производствени стандарти на Bella - България. Пръстите да си оближеш!15:50 03.12.2021
6 Искам цена
До коментар #1 от "trb":
А телетата Албанеца ли ще ги доставя?Защото при нас в България ,
телекото е непознато, месо на пазара?
Да не стане Шницел, без месо Паданг?
Всички телета отиват за износ без пари!
21:00 03.12.2021
7 Нов
11:52 05.12.2021
8 ужасТ
07:04 06.12.2021
9 Павел Пенев
12:05 06.12.2021