Отидете към основна версия

23 089 38

Тръмп посочи кой е виновен за поскъпването на газта и високата инфлация

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • инфлация-
  • газ-
  • цени

За една година бихме могли да надминем Русия и Саудитска Арабия, взети заедно

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият републикански президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че настоящият шеф на Белия дом – демократът Джо Байдън, е провокирал бърза инфлация, покачване на цените на газта и храните в страната. „Байдън и демократите в Конгреса отприщиха буйна инфлация, катастрофа във веригата за доставки – какво ще кажете за това? Ще отидете в магазина <...> и няма да видите нищо по рафтовете“, каза републиканецът по време на обръщение към поддръжниците си в Северна Каролина.

„Демократите обявиха война на американската енергия и сега средната класа е смазана от най-високите цени на газта и храните. Страната ни е унизена от президент, който не знае какво става. Той не знае какво прави. Какво говори?“, добави той.

Републиканецът обяви най-високите цени на петрола в историята. "Срамота е. <...> Помнете енергийната независимост, имахме много от нея. За една година бихме могли да надминем Русия и Саудитска Арабия, взети заедно. Някога един галон бензин струваше под 2 USD" каза той.

„Много преди Украйна Байдън вдигна цените на енергията със своята ултралява енергийна политика, преследвана от тази социалистическа шега, наречена Зелената сделка. Вятърни мелници. <...> Това е най-скъпата форма на енергия“, отбеляза републиканецът .

Тръмп също попита по време на реч пред поддръжници в Северна Каролина дали искат той да се кандидатира отново за президент и получи одобрение. Бившият президент отново заяви, че резултатите от президентските избори през 2020 г. са фалшифицирани.

„От кошмара на границите до ужаса на инфлацията, от енергийната криза до кризата с насилствена престъпност, от бедствието с Афганистан до Украйна, това са всички последствия от тези ужасни избори [2020], които бяха нагласени и откраднати, срамота е", каза Тръмп. "Но не губете надежда, с правилното ръководство Америка ще се върне по-силна и по-мощна от всякога."

Бившият президент на САЩ добави още, че страната разполага с най-мощните ядрени сили. „Ние ще създадем толкова мощни въоръжени сили <...>, аз вече го направих“, аргументира се той. „Имаме ядрени сили, които възстанових заедно с други системи. Дори мразя да говоря за това, но имаме най-мощните ядрени сили. Тръмп не предостави никакви доказателства за тезата си.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 108 гласа.

Свързани новини