Отидете към основна версия

5 084 7

Петър Ганев: Да видим какво ще стане с Хърватска в еврозоната

  • петър ганев-
  • икономист-
  • еврозона-
  • бнб

Може да се даде сигнал, че при нас ще има някакво отлагане, заяви икономистът

Снимка: БГНЕС

"В крайна сметка не трябва да забравяме, че има управителен съвет, който управлява банката, има съответните функции, така че не е един човек, който да поеме цялата отговорност, напротив целият управителен съвет, особено тези подуправители с ресори и на практика гуверньорът може да бъде обединителната фигура, но това е вече вътрешно разпределение на отговорности".

Това заяви икономистът Петър Ганев по повод избора на нов управител на БНБ.

Експертът е категоричен, че въпреки тежките икономически условия, от страната ни единствено зависи дали ще влезе в еврозоната или не.

"Това което ще се случи с Хърватия ще е важно, тъй като там ние се движихме заедно по един или друг начин, сходна процедура, сходни ангажименти, те са поставили срок за влизане в началото на 2023 г. и е интересно да видим какво ще се случи с тях, дали ще ги приемат как ще си покрият изискванията и може би първият сигнал от международната среда как ние можем да влезем ще дойде от това какво ще се случи с Хърватия дали те ще влязат през 2023 г или ще бъдат отложени. Това може да даде сигнал и че при нас ще има някакво отлагане", добави Ганев.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини