11 Април, 2022 05:38 5 072 7

Петър Ганев: Да видим какво ще стане с Хърватска в еврозоната

  • петър ганев-
  • икономист-
  • еврозона-
  • бнб

Може да се даде сигнал, че при нас ще има някакво отлагане, заяви икономистът

Петър Ганев: Да видим какво ще стане с Хърватска в еврозоната - 1
Снимка: БГНЕС

"В крайна сметка не трябва да забравяме, че има управителен съвет, който управлява банката, има съответните функции, така че не е един човек, който да поеме цялата отговорност, напротив целият управителен съвет, особено тези подуправители с ресори и на практика гуверньорът може да бъде обединителната фигура, но това е вече вътрешно разпределение на отговорности".

Това заяви икономистът Петър Ганев по повод избора на нов управител на БНБ.

Експертът е категоричен, че въпреки тежките икономически условия, от страната ни единствено зависи дали ще влезе в еврозоната или не.

"Това което ще се случи с Хърватия ще е важно, тъй като там ние се движихме заедно по един или друг начин, сходна процедура, сходни ангажименти, те са поставили срок за влизане в началото на 2023 г. и е интересно да видим какво ще се случи с тях, дали ще ги приемат как ще си покрият изискванията и може би първият сигнал от международната среда как ние можем да влезем ще дойде от това какво ще се случи с Хърватия дали те ще влязат през 2023 г или ще бъдат отложени. Това може да даде сигнал и че при нас ще има някакво отлагане", добави Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гов..ньор

    27 14 Отговор
    Никаква €врозона !!!
  • 2 Жоки

    31 12 Отговор
    Еврото облагодетелства единствено големите инвеститори, които оперират само във евро и крадци, като Бойко които приемат рушвети в чужда валута.
  • 3 ще обеднеят то е

    15 8 Отговор
    ясно това
  • 4 Aлфа Bълкът

    11 3 Отговор
    Дай му на българинът да гледа сеир и му гледай сеира!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Не призовавай към колективна

    4 0 Отговор
    безотговорност. Кандидатът за гуверньор на БНБ трябва да е на ясно, че цялата отговорност по премахването на лева и замяната му с евро трябва да падне върху него, а не да се крие зад имената на членовете на Управителния съвет. Премахването на лева ще остане в историята на страната и задължително трябва да се знае името на този, който е дръзнал да направи това.