Отидете към основна версия

1 989 7

Lego разтрогна ключов договор

  • русия-
  • lego-
  • договор-
  • дистрибутор-
  • представител

Компанията прекрати договора с дистрибутора си за Русия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Датският производител на играчки Lego прекрати договора с дистрибутора на техните дизайнери в Русия - World of Cubes, съобщиха от Inventive Retail Group (която управлява Nike, Street Beat, re:Store, Lego и няколко други магазина на дребно вериги).

"Потвърждаваме прекратяването на договора с Lego. Нашата компания ще продължи да работи като експерт в категорията дизайнери и образователни играчки", се казва в съобщението.

По-рано, Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация коригира списъка с продукти за паралелен внос, по-специално марката Lego влезе в него.

Преди това, в началото на юни, Inventive Retail Group съобщи, че мрежа от сертифицирани магазини на Lego в Русия е спряла работата на някои от магазините си поради липса на доставки.

В същото време в началото на март датското издание Finans.dk съобщи, позовавайки се на представител на Lego, че производителят на играчки е спрял всички доставки на своите продукти до магазините в Русия „в светлината на санкциите и непредсказуемата ситуация“. Така концернът затваря вратите към един от най-големите си пазари за продажби.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини