Отидете към основна версия

4 749 53

Докъде летят най-често руснаците

  • русия-
  • руснаци-
  • летят-
  • държави-
  • безвизов режим

Най-популярните безвизови държави

Снимка: М. Богданова ©

Турция, Египет и Тайланд остават най-популярните безвизови страни сред руснаците, каза Дмитрий Горин, вицепрезидент на Руския съюз на туристическата индустрия (PCT). „Руснаците могат да отидат без виза в редица страни. Най-популярните дестинации са Турция, Египет и Тайланд", каза Горин.

Той отбеляза още, че без визи може да се посети Беларус, Армения, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Грузия, Сърбия. Популярни са и пътуванията до Малдивите, Индонезия, Виетнам, Куба, Доминиканската република и Венецуела.

Туристическият поток към Турция от Русия, при условие че се увеличи въздушният транспорт, може да достигне около 7 милиона души през 2023 г., в сравнение с около 5 милиона души през 2022 г.

В началото на декември от Асоциацията на туроператорите съобщиха, че след резултатите от 11 месеца на 2022 г. Тайланд е приел 256 500 туристи от Руската федерация. Показателят надхвърли оценките, дадени от експерти по-рано, но е по-нисък от обемите преди пандемията - около 1,5 милиона руски туристи годишно. Асоциацията се позовава и на прогнозите на Министерството на туризма и спорта на Тайланд, според които от януари до март 2023 г. Тайланд може да приеме повече от 377 500 туристи от Русия.

Ръстът на туристопотока към Египет през януари-септември 2022 г. е 2,2 пъти – 609 900 пътувания. През 2021 г. потокът на руснаци към Египет, според асоциацията, е бил под 700 000 пътувания.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.

Свързани новини