Отидете към основна версия

5 682 11

Летим евтино до екзотична дестинация

  • софия-
  • рияд-
  • wizz air-
  • полет

Всяка сряда и неделя директни полети до Рияд

Снимки: М. Богданова ©

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air започна редовни директни полети от София до Рияд ( Саудитска Арабия). Първият полет беше осъществен днес в 15,35 ч. от столичното летище. Продължителността му е 4.30 ч. Дните не са избрани случайно – удобни са както за бизнес пътувания, така и за кратък туризъм, обясниха от авиокомпанията.

Добавянето на новия маршрут е още едно доказателство за желанието на авиокомпанията да развива българския пазар, като продължи да разширява мрежата си извън Европа. Също така авиопревозвачът ще засили присъствието си както в България, така и в Кралството, стимулирайки местния туризъм в двете държави.

Разположен в центъра на Арабския полуостров, Рияд е не само административна и политическа, но и културна столица на Саудитска Арабия поради наличието на различни културни забележителности като Историческия център на крал Абдулазиз, който е и Национален музей. А ето и един забавен факт: думата „рияд“ произлиза от арабската дума „rawḍah“, която означава „градини“ или „ливади“. Градът е наречен така заради впечатляващо плодородните земи и пищните зелени градини в района.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 19 гласа.

Свързани новини