Отидете към основна версия

3 244 10

Най-големият производител на принтери оттегля дъщерното си дружество от Русия

  • hp inc-
  • дъщерна компания-
  • закриване-
  • русия

HP започна процес по закриване на HP Inc LLC

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската HP Inc. започна ликвидация на своето дъщерно юридическо лице в Русия – HP Inc LLC, съобщава RBC, позовавайки се на данни на Федералната агенция по ресурси.

Дъщерното дружество, регистрирано през 2015 г., продаваше марково оборудване в Русия и осигуряваше техническа поддръжка и гаранционно обслужване. През февруари 2022 г. компанията реши да спре доставките и през месец май да прекрати дейността си в страната. До края на годината приходите на руската компания са паднали с 64%, а нетната ѝ загуба възлиза на 1,7 млрд. рубли. HP Inc започна да съкращава персонал и да прекратява договори за наем на офис и транспорт, както и споразумения за партньорство.

Според източник от партньорската компания HP Inc., поради напускането на американския производител от пазара, са възникнали проблеми за компаниите, които са сключили договори с него за печат или обслужване на офис оборудване. HP плати всички неустойки, но клиентите останаха без възможност да отпечатват документи - ликвидацията на юридическо лице може да бъде усложнена от искове от бивши партньори на компанията.

В началото на октомври американският производител Xerox продаде бизнеса си в Русия на местния топ мениджмънт и приключи излизането си от пазара. Бившето юридическо лице на компанията в Русия промени името си от “Xerox (CIS)” на “Technoevolab”. Фирмата обеща да защити работните места на служителите и да поддържа дългосрочни отношения с клиенти и доставчици.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини