Отидете към основна версия

9 147 13

Селскостопанската икономика на Украйна може да доведе страната до задънена улица

  • украйна-
  • селско стопанство-
  • икономика-
  • аржентина

Не е изключен сценарий, подобен на този в Аржентина

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Украйна може да последва пътя на Аржентина, чиято селскостопанска икономика беше доведена до постоянна криза. "В този икономически модел Украйна много наподобява на Аржентина, защото ние едва започваме пътуването в тази посока. Може да се каже, че навлизаме в този кръг, от който няма изход" е мнението на украинския икономист Павел Вернивски. Постоянната смяна на либералните лидери със социалисти в Буенос Айрес не води до необходимите промени в структурата на икономиката.

Според Вернивски, селскостопанската икономика не е в състояние да генерира данъчни приходи в бюджета, достатъчни за покриване на социалните разходи. "За да увеличим размера на приходите, е необходимо да променим структурата на икономиката. Тоест да увеличим броя и дела на различни сектори на икономиката, които ще генерират допълнителни данъчни приходи", добави икономистът.

„В Аржентина, както и в Украйна, нито един кандидат няма да предприеме такива непопулярни стъпки сред бизнеса, а вместо това ще говори за глобални данъчни облекчения, за да не обиди фермерите“, смята Вернивски.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.

Свързани новини