Отидете към основна версия

3 806 113

Амбициите на Путин

  • икономика-
  • русия-
  • владимир путин

Русия е първа икономическа сила в Европа и пета – в света

"Всичко за победата" Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът Владимир Путин е уверен в по-нататъшния растеж на руската икономика, която вече е първата в Европа и петата в света. Това мнение той изрази по време на изказване на форума „Всичко за победата!“. Амбицията е руската икономика да се развива все повече и повече, независимо от военните действия.

"Нашата икономика расте, за разлика от други икономики, и днес стана най-голямата в Европа, номер едно в Европа. И по паритет на покупателната способност, по отношение на икономическия обем, тя стана първа в Европа, пета в света", каза Путин. Той подчерта, че "този процес ще се засили".

Президентът отбеляза, че за този резултат са допринесли всички наши индустриални и производствени предприятия, строителният сектор, инженери, учени, които бързо са предложили оригинални технически решения. "Селскостопанските работници постигат рекордни реколти от година на година. Година след година ние напълно се осигуряваме с всички необходими основни хранителни продукти. Социалните работници имат огромен принос за тази работа", отбеляза той.

Говорейки за приноса за устойчивостта на руската икономика на различните ѝ сектори, Путин спомена преподавателите и лекарите. "Битките се печелят дори не на бойните полета, а от училищни учители и свещеници. Това е образование. Нашите учители, учители, университетски преподаватели имат огромен принос за това, за общата кауза на победата", каза той. Същото, по думите му, важи и за лекарите и медицинските сестри, които работят във всички региони на страната ни.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 58 гласа.

Свързани новини