Отидете към основна версия

7 080 25

Пълен провал за Boeing

  • boeing-
  • сащ-
  • проверки

Авиопроизводителят не успя да премине 33 от 89 американски регулаторни проверки

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Boeing се провали на 33 от 89 проверки на Федералната авиационна администрация (FAA), произтичащи от загубата на Alaska Airlines 737 MAX през януари. Това съобщи в понеделник вестник The New York Times, позовавайки се на данни на FAA.

Проверките продължиха шест седмици и засегнаха Boeing и Spirit AeroSystems, които произвеждат фюзелажа на Boeing 737 MAX. Отбелязва се, че Boeing е преминал 56 от 89 проверки. Одиторите се съсредоточиха върху "много части от 737 MAX, включително крилата и редица други системи", както и разбирането на служителите за контрола на качеството на продукта. При проверките са установени 97 случая на несъответствие с производствените стандарти.

Spirit AeroSystems се провали на 7 от 13 проверки. Документите на FAA показват, че са наблюдавали механиците на Spirit AeroSystems да използват хотелска ключова карта, за да тестват уплътнение на вратата и течен сапун, използван „като смазка по време на процеса на монтаж“. при работа с печат.

Boeing 737 е семейство тяснофюзелажни пътнически и транспортни самолети за къси и средни разстояния. Самолетът се произвежда от Boeing от 1967 г. Boeing 737 стана най-популярният пътнически самолет в историята на гражданската авиация; десетхилядният самолет беше доставен на 13 март 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини