Отидете към основна версия

2 532 40

Тръмп обмисля наказания срещу държавите, които искат да се откажат от долара

  • сащ-
  • долар-
  • доналд тръмп-
  • отказ

Съветниците на кандидата за президент обмислят въвеждането на контрол върху износа, глоби, както и такси за манипулиране на валута и тарифи

Снимка: Shutterstock

Съветници на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който отново се бори за най-високия държавен пост, обсъждат начини за противодействие на отказа на страните да използват щатския долар във външната търговия, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Сред възможните варианти икономическите съветници обмислят въвеждането на контрол върху износа, глоби, както и такси за манипулиране на валута и тарифи. Според източници на агенцията тези мерки ще бъдат насочени срещу развиващите се страни, включително страните от БРИКС, за да се „намалят рисковете за валутата“. САЩ.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров каза, че Западът е все по-загрижен за работата на страните от БРИКС за развитие на техните независими финансови механизми. Той посочи, че Западът е станал "безсрамно злоупотребяващ" международни механизми, като ги използва за потискане на конкурентите и наказване на несъгласните.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 24 гласа.

Свързани новини