Отидете към основна версия

1 130 9

Представят българския туризъм на Германия, Австрия и Швейцария на форум в Слънчев бряг

  • слънчев бряг-
  • туризъм

Целта на организаторите е да се популяризира страната ни като туристическа дестинация

Над 180 представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария ще се запознаят с българския туристически продукт на тридневен форум "Изживей България" (Erlebe Bulgarien), който започва днес в к.к. Слънчев бряг, предаде БТА.

Събитието е организирано от Министерството на туризма, в партньорство с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA), съобщиха от ведомството.

Целта на организаторите е да се популяризира страната ни като туристическа дестинация сред представители на трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма на България, посочват от Министерството.

В организацията на форума участва и най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия – fvw|TravelTalk, която е и един от ключовите медийни партньори на Министерството на туризма за пазар Германия. С тяхно съдействие професионалисти от туристическия сектор ще имат възможността да се запознаят подробно с предимствата, които Българското Черноморие предлага на своите гости: условията за отдих, културно-историческото наследство в региона, възможностите за СПА и уелнес, възможностите за практикуване на разнообразни спортове, както и с автентичната местна кухня, интерпретирана през модернистичните течения на световната кулинария.

В рамките на форума ще има множество срещи, както и специализирана конференция на 6 юни, от 9:30 ч., в комплекс "Сол Несебър Ризорт", модерирана от Клаус Хилдебрандт (главен редактор на fvw|TravelTalk) и Дирк Рогл (Travel Commerce), на която се очаква да присъства служебният министър на туризма Евтим Милошев. Ще има уъркшоп за представителите на туристическите агенции, обиколки из няколко от най-красивите кътчета на Южното Черноморие, както и посещения и събития в някои от най-добрите хотели в региона.

Събитието е част от маркетинговата стратегия на Министерството на туризма, която има за цел да утвърди имиджа на България като дестинация с отлични възможности за летен туризъм. Министерството вярва, че съвместните усилия между държавния и частния сектор увеличават шансовете за привличане на повече туристи към Българското Черноморие, превръщайки страната в предпочитан избор за летен туризъм в Европа, посочват от туристическото ведомство.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини