Last news in Fakti

5 Юни, 2024 06:38 1 006 8

Представят българския туризъм на Германия, Австрия и Швейцария на форум в Слънчев бряг

  • слънчев бряг-
  • туризъм

Целта на организаторите е да се популяризира страната ни като туристическа дестинация

Над 180 представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария ще се запознаят с българския туристически продукт на тридневен форум "Изживей България" (Erlebe Bulgarien), който започва днес в к.к. Слънчев бряг, предаде БТА.

Събитието е организирано от Министерството на туризма, в партньорство с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA), съобщиха от ведомството.

Целта на организаторите е да се популяризира страната ни като туристическа дестинация сред представители на трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма на България, посочват от Министерството.

В организацията на форума участва и най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия – fvw|TravelTalk, която е и един от ключовите медийни партньори на Министерството на туризма за пазар Германия. С тяхно съдействие професионалисти от туристическия сектор ще имат възможността да се запознаят подробно с предимствата, които Българското Черноморие предлага на своите гости: условията за отдих, културно-историческото наследство в региона, възможностите за СПА и уелнес, възможностите за практикуване на разнообразни спортове, както и с автентичната местна кухня, интерпретирана през модернистичните течения на световната кулинария.

В рамките на форума ще има множество срещи, както и специализирана конференция на 6 юни, от 9:30 ч., в комплекс "Сол Несебър Ризорт", модерирана от Клаус Хилдебрандт (главен редактор на fvw|TravelTalk) и Дирк Рогл (Travel Commerce), на която се очаква да присъства служебният министър на туризма Евтим Милошев. Ще има уъркшоп за представителите на туристическите агенции, обиколки из няколко от най-красивите кътчета на Южното Черноморие, както и посещения и събития в някои от най-добрите хотели в региона.

Събитието е част от маркетинговата стратегия на Министерството на туризма, която има за цел да утвърди имиджа на България като дестинация с отлични възможности за летен туризъм. Министерството вярва, че съвместните усилия между държавния и частния сектор увеличават шансовете за привличане на повече туристи към Българското Черноморие, превръщайки страната в предпочитан избор за летен туризъм в Европа, посочват от туристическото ведомство.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    10 0 Отговор
    Първо трябва да изринете боклуците от морските градове и да подмените всички тротоарни настилки, а след това да рекламирате морсщия туризъм!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тити

    8 1 Отговор
    И какво точно им представят бетон и фекалии????
  • 4 Во й ната

    5 0 Отговор
    Направи Черното още по-черно, много химикали се изсипаха от потъналите кораби
  • 5 Перо

    2 0 Отговор
    Личи си, че само обикновен турист е министър на туризма! Фрапорт е фирма за обслужване на международни летища и няма нищо общо с туризма! Отчитане на мероприятие, ядене и пиене на държавни чиновници и разотиване! Интересът ще се изпари още при времетраенето на мероприятието от услугите, чистотата, обслужването, транспорта и т.н.

    Коментиран от #7

  • 6 банан

    3 0 Отговор
    банално
  • 7 Перо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    П.С. Поне държавния разход да беше насочен към по-реални туристи, от по-реални страни! Ефектът ще е кокошкарски, за няколко хотели и кетеринг фирми!
  • 8 Жоро Морския

    4 0 Отговор
    Аз съм морски, от Варна. Но, съм капитан на круизен кораб вече 10 години и съм обиколил доста морски дестинации и плажове, от Карибите и Хаваите до Френска Полинезия, Фиджи, Австралия и разбира се, цялото Средиземноморие. Аз самият предпочитам да ходя на почивка със семейството ми извън България на море. Защо? Ами, именно защото имам база за сравнение. Първо, инфраструктурата ни е под всякаква критика. Да вземем Златни пясъци, направен хотел, нов, лъскъв, а на метри от него изпочупени тротоари, обрасла с треволяци пътека и наоколо изпотрошени бутилки и други боклуци, подлези целите в графити и боклуци, буквално непроходими. В самите хотели, наемат ми някакви молдовци, киргизи и Бог знае още какви, които нито знаят как да обслужват хора, нито говорят български език. Някак си е странно в собствената ти страна да те обслужват на руски или развален английски. А, храната в ол инклузива в повечето случаи е пълна скръб и една и съща всеки ден, дори и да плащаш по 300-400 лв в уж пет-звезден хотел. Самите български служители също не знаят как да обслужват туристи. Рецепционисти в уж пет-звездни хотели гледат на хората като натровени и си играят дори с телефоните си седнали на рецепцията. Това е немислимо в който и да е топ хотел по света! Като студент съм бил в хотели на студентска бригада и дори в 3 и 4-звездни хотели в САЩ ни учеха, че 1. нямаш право да сядаш щом си рецепционист и 2. видиш ли някой да доближава рецепцията, веднага го посрещаш с усмивка и поздрав