Отидете към основна версия

1 556 7

Европейският съюз и Илон Мъск преплетоха щпаги

  • ес-
  • x-
  • глоба-
  • печалба

Съюзът възнамерява да наложи глоба на X от 6% от печалбите й

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съюз възнамерява да наложи глоба от 6% от глобалните си печалби на X на Илон Мъск (бивш Twitter) до края на годината за нарушаване на новите правила на ЕС за контрол на онлайн съдържанието, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на свои източници

Агенцията отбелязва, че това решение се очаква като част от текущо разследване срещу X за неспазване на изискванията на Закона за цифровите услуги на ЕС, който задължава операторите на интернет платформи да премахват съдържание, обозначено като забранено в ЕС на алгоритмично ниво и без съдебни решения. Според него до края на юли еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, който в Европейската комисия ръководи по-специално контрола върху медийното пространство и усилията за милитаризиране на индустрията на ЕС, ще обяви последното официално предупреждение от социалната мрежа на Мъск, последвано от глоба до края на годината.

Наред с други обвинения, X е разпространявала свободно кадри от терористичната атака от бойци на Хамас срещу Израел на 7 октомври 2023 г. в социалната мрежа и не е започнала да ги блокира в реално време.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.

Свързани новини