Last news in Fakti

5 Юли, 2024 10:21 1 097 7

Европейският съюз и Илон Мъск преплетоха щпаги

  • ес-
  • x-
  • глоба-
  • печалба

Съюзът възнамерява да наложи глоба на X от 6% от печалбите й

Европейският съюз и Илон Мъск преплетоха щпаги - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съюз възнамерява да наложи глоба от 6% от глобалните си печалби на X на Илон Мъск (бивш Twitter) до края на годината за нарушаване на новите правила на ЕС за контрол на онлайн съдържанието, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на свои източници

Агенцията отбелязва, че това решение се очаква като част от текущо разследване срещу X за неспазване на изискванията на Закона за цифровите услуги на ЕС, който задължава операторите на интернет платформи да премахват съдържание, обозначено като забранено в ЕС на алгоритмично ниво и без съдебни решения. Според него до края на юли еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, който в Европейската комисия ръководи по-специално контрола върху медийното пространство и усилията за милитаризиране на индустрията на ЕС, ще обяви последното официално предупреждение от социалната мрежа на Мъск, последвано от глоба до края на годината.

Наред с други обвинения, X е разпространявала свободно кадри от терористичната атака от бойци на Хамас срещу Израел на 7 октомври 2023 г. в социалната мрежа и не е започнала да ги блокира в реално време.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    18 2 Отговор
    ЕС и свобода на словото! Пародия на съюз с диктат от еднаТъпаСбирщина в Брюксел

    Коментиран от #7

  • 2 Само така

    3 10 Отговор
    В Х също така се разпространява много фалшива информация и дийп фейк. Това трябва да се спре.
  • 3 ТаУмВзе

    9 2 Отговор
    Корпорацията е Над Национална и Глоба нема как да й се наложи бре Мъпети! Най много бай Мъск да спре нета на бивша Европа за разнообразие, да се Проветрят Резко! Хахаха
  • 4 Някой

    11 2 Отговор
    И какво? Когато някой не ви върви по гайдата, изведнъж се оказва, че не спазва "свободата на словото" или пък ограниченията (цензурата) на ЕС.
    Браво на Мъск!
  • 5 Петьо

    2 5 Отговор
    Опорката, че ЕС били роби на САЩ се разпада.
  • 6 германеца

    6 1 Отговор
    Стига ,бе ! Милена , може ли такова ниско граматическо ниво ? Обяснете моля , какво означава щпаги ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.