Отидете към основна версия

1 387 9

Моди: Последните 5 години бяха трудни за целия свят

  • моди-
  • путин-
  • индия-
  • русия-
  • криза

Индийският премиер с благодарност към Русия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Приятелството с Русия помогна на Индия да отговори на нуждите на фермерите от торове по време на кризата. „Последните 5 години бяха трудни за целия свят. Имаше различни конфликти и кризи. Първо беше коронавирусът, после дойдоха различни конфликти и разногласия. Във време, когато светът беше изправен пред различни кризи в областта на продоволствената сигурност, горивата, торовете, благодарение на приятелството ни с вас избегнахме всички трудности за индийските фермери“, каза индийският премиер Нарендра Моди, говорейки преди началото на официалните преговори между руската и индийската делегации в Кремъл.

„Задоволихме всичките им нужди от торове. Приятелството ни ни изигра специална роля в това“, каза Моди.

"Ние сме напълно ангажирани да защитаваме интересите на нашите фермери. Използвайки нашето сътрудничество с вас, ние ще продължим да работим в тази посока и ще засилим нашето взаимодействие“, увери той.

Индия смята продоволствената сигурност и гарантирането на интересите на фермерите за една от ключовите области на руско-индийското взаимодействие. Русия е била и остава важен доставчик на вносни торове за Индия. Миналата година повече от 4,8 милиона тона торове са внесени в републиката от Русия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини