Отидете към основна версия

1 259 11

САЩ купуват 4,65 милиона барела петрол до края на годината

  • сащ-
  • резерв-
  • петрол-
  • покупка

Те ще отидат за стратегическия резерв

Снимка: Shutterstock

Министерството на енергетиката на САЩ официализира закупуването на 4,65 милиона барела петрол с доставка преди края на годината за попълване на стратегическия резерв на страната, се посочва в писмено изявление на ведомството.

Както следва от документа, „бяха сключени договори за закупуване на 4,65 милиона барела суров петрол, произведен в САЩ, за стратегическия резерв“. Доставките са планирани от 1 октомври до 31 декември тази година от Exxon Mobil и Macquarie Commodities Trading US. Общата цена на петрола ще бъде 357,68 млн. USD.

На 10 юли Министерството на енергетиката на САЩ публикува заявление за закупуване на 4,5 милиона барела петрол за попълване на стратегическия резерв.

Президентът Джо Байдън подписа указ в края на март 2022 г., задължаващ Министерството на енергетиката да продава 1 милион барела петрол на ден от стратегическия резерв за 180 дни, за да намали цените на бензина в САЩ. Министерството използва приходите от продажбата на суровини за закупуване на енергийни ресурси и попълване на запасите от нефт.

Американският стратегически петролен резерв е създаден в случай на спешност с решение на Конгреса през 1975 г. след световната енергийна криза. В момента четири солени резервоара в Тексас и Луизиана съдържат около 371 милиона барела петрол. Общият разрешен капацитет за съхранение е определен на 714 милиона барела. Американският нефтен резерв е най-големият държавен нефтен резерв в света.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини