Отидете към основна версия

5 822 20

Обсъдиха ключова пътна артерия, явяваща се най-безопасния и кратък транзит до Индийския океан

  • север юг-
  • транспортен коридор-
  • русия-
  • казахстан

Русия и Казахстан обсъдиха развитието на транспортния коридор Север-Юг

Министрите на транспорта на Казахстан и Руската федерация Марат Карабаев и Роман Старовойт по време на среща в Москва обсъдиха развитието на източния клон на международния транспортен коридор (МТК) Север-Юг, съобщиха от пресслужбата на Министерството на транспорта на Казахстан.

Страните отбелязаха активна работа в областта на железопътния транспорт и акцент върху по-нататъшното развитие на въздушните комуникации между двете държави, както и развитието на транспорта по посока на руските пристанища. Министрите се договориха да продължат тесния контакт и да засилят взаимодействието в най-перспективните области на двустранното сътрудничество.

По-рано Министерството на транспорта на Казахстан съобщи, че републиката е подписала пътна карта с Русия, Иран и Туркменистан за синхронно развитие на потенциала на източното трасе на транспортния коридор Север-Юг за 2024 -2025 г. Според ведомството Казахстан възнамерява да продължи активното си участие в развитието на източния клон на коридора, който има висок потенциал за растеж на товарните потоци и се явява най-безопасният и кратък транзит до Индийския океан.

Източник: tass.ru

Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.

Свързани новини