Отидете към основна версия

5 378 27

Турция успешно тества ракета с голям обсег

  • турция-
  • ракета-
  • далечен обсег-
  • голям обсег

Доставките на първата партида системи са планирани за края на 2024 година

Турският зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) със среден обсег Hisar-O, който трябва да стане основата на създаваната в републиката национална система за противовъздушна отбрана Steel Dome, успешно изстреля ракета с голям обсег, съобщи Министерството на отбранителната промишленост на Турция.

"Целта е унищожена чрез пряко попадение от разстояние над 40 км от ракета, изстреляна от батарея Hisar-O. Ще продължим да работим за увеличаване на ефективния обхват на системата Hisar-O чрез технологични постижения от следващо поколение в допълнение към съществуващите ѝ възможности“, се казва в изявление на отдела.

Департаментът отбелязва, че доставките на първата партида системи за противовъздушна отбрана в конфигурация от ново поколение са планирани до края на 2024 г.

На 6 август след заседание на изпълнителния комитет на отбранителната индустрия беше обявено, че Турция е създала многостепенна система за противовъздушна отбрана „Стоманен купол“. Той предвижда интегриране на системите за ПВО на страната в единна мрежа и предаване на информация през нея за вземане на решения в реално време.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.

Свързани новини