Отидете към основна версия

445 3

BP може да се откаже да намали производството на петрол и газ

  • british petroleum-
  • добив-
  • промяна-
  • решение

Решението е взето поради желанието на акционерите да се съсредоточат върху краткосрочните печалби

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Енергийната компания BP може да се откаже от плановете си за намаляване на производството на петрол и газ до 2030 г., съобщи аг. Reuters, позовавайки се на източници. Според тях, компанията ще се откаже от стратегията си за намаляване на производството на петрол и газ с 40% в полза на нарастващите възобновяеми енергийни източници. Това решение беше взето поради желанието на акционерите да се съсредоточат върху краткосрочните печалби, а не върху енергийния преход.

Съобщено е, че BP обмисля нови инвестиции в Близкия изток и Латинска Америка, за да увеличи производството на традиционни горива. Компанията ще представи актуализирана стратегия през февруари 2025 г.

Нетната печалба на нефтената и газова компания BP, отнасяща се към нейните акционери през първата половина на 2024 г., е намаляла 4,7 пъти и възлиза на 2,134 млрд. USD в сравнение с 10,01 млрд. USD година по-рано. Основната печалба на BP, която компанията изчислява след коригиране на позициите и свързаните с тях данъци, спадна с 27% през първото полугодие до 5,479 милиарда долара и леко се повиши на годишна база през второто тримесечие до 2,756 млрд. USD от 2,589 млрд. USD година по-рано. Приходите на BP през второто тримесечие намаляха и възлизат на $48,250 милиарда в сравнение с 69,5 млрд. USD година по-рано.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини