8 Октомври, 2024 12:53 379 2

BP може да се откаже да намали производството на петрол и газ

  • british petroleum-
  • добив-
  • промяна-
  • решение

Решението е взето поради желанието на акционерите да се съсредоточат върху краткосрочните печалби

BP може да се откаже да намали производството на петрол и газ  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Енергийната компания BP може да се откаже от плановете си за намаляване на производството на петрол и газ до 2030 г., съобщи аг. Reuters, позовавайки се на източници. Според тях, компанията ще се откаже от стратегията си за намаляване на производството на петрол и газ с 40% в полза на нарастващите възобновяеми енергийни източници. Това решение беше взето поради желанието на акционерите да се съсредоточат върху краткосрочните печалби, а не върху енергийния преход.

Съобщено е, че BP обмисля нови инвестиции в Близкия изток и Латинска Америка, за да увеличи производството на традиционни горива. Компанията ще представи актуализирана стратегия през февруари 2025 г.

Нетната печалба на нефтената и газова компания BP, отнасяща се към нейните акционери през първата половина на 2024 г., е намаляла 4,7 пъти и възлиза на 2,134 млрд. USD в сравнение с 10,01 млрд. USD година по-рано. Основната печалба на BP, която компанията изчислява след коригиране на позициите и свързаните с тях данъци, спадна с 27% през първото полугодие до 5,479 милиарда долара и леко се повиши на годишна база през второто тримесечие до 2,756 млрд. USD от 2,589 млрд. USD година по-рано. Приходите на BP през второто тримесечие намаляха и възлизат на $48,250 милиарда в сравнение с 69,5 млрд. USD година по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    Иран им е врътнало кранчето, щото Израел са тарикати и се наиграха американците! ХАХАХАХА