Отидете към основна версия

1 629 19

Икономическите проблеми на Германия започнаха с началото на войната в Украйна

  • bundesbank-
  • йоахим нагел-
  • русия-
  • германия-
  • икономика

Неприемливо е икономическо сътрудничество между Германия и Русия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководителят на Германската федерална банка (Bundesbank) Йоахим Нагел смята за "неприемлив" призива на Русия за сътрудничество на фона на проблемите в германската икономика. Думите на управителя на кредитната институция съобщават от аг. Bloomberg.

По време на реч в кулоарите на есенната сесия на Международния валутен фонд и Световната банка Нагел призова публиката да „не забравя“ че икономическият спад в Германия започна през пролетта на 2022 г. Ръководителят на банката свърза икономическите провали с началото на конфликта в Украйна.

„Побърквам се, когато във формата на G20 трябва да слушам руски колега, който ми казва колко важно е международното сътрудничество. Това е просто неприемливо“, каза шефът на Bundesbank.

Според него Германия сега трябва да реши проблемите, за да коригира ситуацията в икономиката. „Знаем, че има структурни проблеми в икономиката на Европа и затова трябва да намерим интелигентни начини, а има такива, за преодоляване на тези структурни трудности“, добави той.

През септември експертите на Bundesbank заявиха, че германската икономика все още изпитва затруднения и не може да се говори за бърз край на икономическия спад. Банката прогнозира, че през третото тримесечие германската икономика ще претърпи стагнация.

На 24 октомври във Вашингтон се проведе среща на ръководителите и представителите на министерствата на финансите и централните банки от G20. Руският заместник-министър на финансите Иван Чебесков каза, че по време на събитието Руската федерация е повдигнала въпроса за „експоненциално нарастващия държавен дълг на САЩ“.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.

Свързани новини