Отидете към основна версия

5 732 20

Борисов се извинил на близките на Мирослава

  • мирослава николова-
  • борисов-
  • извинение
Снимка: БГНЕС

На когото трябваше да изкажа съболезнования, го направих още вчера. Това заяви по ТВ 7 премиерът Бойко Борисов.  Той е разговарял с майката и сестрата на убитата Мирослава от Перник, извинил се е за неправилното тълкувание на негови думи и двете страни са се разбрали, че случаят е изяснен.

Борисов коментира, че дори поредният случай – с убитата данъчна инспекторка от Враца Дореми Джорлева нагнетява общественото мнение с негативно отношение към полицията. “Вчерашният случай във Враца пак е подобен. Едно от децата на изчезналата данъчна инспекторка пак коментира неверни неща по адрес на полицията. Сега като разбере кой е убил майка му, а именно бащата, аз и на него бих му казал – “Като ти мине мъката, отиди и се извини на тези хора, които нагруби. Защото и те имат семейства, раздават се в службата. А през месеците, през които работят и разплитат едно убийство, те се лишават от дом, от личен живот”  посочи премиерът.

Разбирам желанието на част от медиите да се възползват от моя реплика. Като се вземат две изречения от двеста, за пържолите и за извинението от близките към МВР, то наистина се получава неприятно. Но това е извадено от контекста, подчерта Борисов

На въпрос дали полицията е допуснала грешка в случая „Мирослава”, Борисов каза, че не е доволен, че задържаният се е самоубил. Това е безспорно груба грешка от страна на конвоиращите и извършили огледа там.  Ако беше жив, щеше да разкаже нещата пред съдия. Оперативната работа по случая бе извършена прекрасно до момента, в който той се самоуби.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини