Last news in Fakti

13 Януари, 2012 16:38 1 969 7

Първанов възмутен от циничния тон на Борисов

  • георги първанов-
  • бойко борисов-
  • мирослава николова-
  • ангел марин
Първанов възмутен от циничния тон на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов намира за шокиращи изявленията на премиера Борисов през последните два дни. „Той остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на премиера, което за съжаление не е прецедент“, се казва в изявление на пресекретариата на държавния глава.

Става дума за изказването на Борисов, че кучето на БЧК, открило трупа на изчезналата Мирослава от Перник, трябва да получи телешки пържоли за награда. Премиерът поиска и извинение от близките на загиналото  момиче, тъй като критикували МВР.

"Разбирам желанието на част от медиите да се възползват от моя реплика. Като се вземат две изречения от двеста, за пържолите и за извинението от близките към МВР, то наистина се получава неприятно. Но това е извадено от контекста", заяви днес Борисов.

Писмото визира и възмущението на премиера от сряда, когато споделя пред министрите, че не разбира защо вицепрезидентът Ангел Марин получава орден „Стара планина“ от Георги Първанов.

„Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември м.г. води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава? Или когато на 11 януари т.г. твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването“, питат от прессекретариата.

От там призовават Борисов да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на Марин, а именно – „за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    parvanov nagleca da trae.
  • 2 М Голям М Умен

    1 1 Отговор
    Не всички могат да говорят толкова мазно и подправено като Първанов.
  • 3 гранде

    0 2 Отговор
    Po dobre ti i borisov da si traete.

    Коментиран от #5

  • 4 българин

    1 1 Отговор
    Гоце, а твойте далавери?..наглец си .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Збогом "ГОЦЕ",АЗ ИРАКЛИ съм от КРУШУНА,там за идеята бяха обезглавени момчета,не от германците,а от българските фашисти
    НИКОГА НЯМА ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН!!!
  • 7 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    Goce marsh be kakvo visish v prezidenstvoto kato veche si fitka.