Отидете към основна версия

1 055 3

Костов пак поиска оставката на Цветанов

  • костов-
  • цветан цветанов-
  • мвр-
  • мировяне

В МВР се върна страшна милиционерщина, смята синият лидер

Снимка: БГНЕС

Казусите на Цветанов се решават с много лесен политически ход - трябва да го направи министър-председателят. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов. Цветанов трябва да си отиде, защото твори непрекъснато гафове, скандалите около него избухват всеки ден, категоричен бе той.

Според Костов взетите мерки по отношение на полицейското насилие при акцията в Мировяне са несериозни. „Това не са сериозни мерки. Те няма да решат нито един проблем“, заяви той.

По времето на Цветанов в МВР се върна страшна милиционерщина, свързана с крайно неуважение към личността. Не може да се мачка човешкото достойнство по всеки повод, отбеляза Костов.

Той не приема опита на МВР да се прехвърли цялата вина върху съдебната власт. „Истината е, че всички разследвания отиват в медиите, те се използват с политическа цел и по този начин цялата енергия отива в свирката“, смята синият лидер. Не се стига до конкретни обвинения и качествени доказателства, тъжно констатира той в оценката си и за работата на МВР.

По-късно, на брифинг в централата си, лидерът на СДС Мартин Димитров призова новия президент да вземе отношение по инцидента.

„Нека Плевнелиев е независим и силен президент. Първият тест за него е да каже истината за полицейското насилие".

По думите на Димитров крайно време е Плевнелиев да даде оценка за битите хора, за разбитата им къща и хванатите 5 кутии цигари. „Къде е позицията на Плевнелиев по този въпрос! Той не забелязва ли!", добави Димитров.

Лидерът на СДС си предложи услугите на органите на МВР лично да ги разведе по софийските пазари, убеден, че така ще хванат много повече незаконни цигари.

Димитров припомни, че премиерът обеща незабавни оставки заради случая и изрази възмущение, че вътрешният министър Цветан Цветанов е издал само порицания. „Ние затова поискахме оставката на Цветанов, защото той толерира полицейския произвол", добави Мартин Димитров.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини