Last news in Fakti

24 Януари, 2012 12:37 1 020 3

Костов пак поиска оставката на Цветанов

  • костов-
  • цветан цветанов-
  • мвр-
  • мировяне

В МВР се върна страшна милиционерщина, смята синият лидер

Костов пак поиска оставката на Цветанов - 1
Снимка: БГНЕС

Казусите на Цветанов се решават с много лесен политически ход - трябва да го направи министър-председателят. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов. Цветанов трябва да си отиде, защото твори непрекъснато гафове, скандалите около него избухват всеки ден, категоричен бе той.

Според Костов взетите мерки по отношение на полицейското насилие при акцията в Мировяне са несериозни. „Това не са сериозни мерки. Те няма да решат нито един проблем“, заяви той.

По времето на Цветанов в МВР се върна страшна милиционерщина, свързана с крайно неуважение към личността. Не може да се мачка човешкото достойнство по всеки повод, отбеляза Костов.

Той не приема опита на МВР да се прехвърли цялата вина върху съдебната власт. „Истината е, че всички разследвания отиват в медиите, те се използват с политическа цел и по този начин цялата енергия отива в свирката“, смята синият лидер. Не се стига до конкретни обвинения и качествени доказателства, тъжно констатира той в оценката си и за работата на МВР.

По-късно, на брифинг в централата си, лидерът на СДС Мартин Димитров призова новия президент да вземе отношение по инцидента.

„Нека Плевнелиев е независим и силен президент. Първият тест за него е да каже истината за полицейското насилие".

По думите на Димитров крайно време е Плевнелиев да даде оценка за битите хора, за разбитата им къща и хванатите 5 кутии цигари. „Къде е позицията на Плевнелиев по този въпрос! Той не забелязва ли!", добави Димитров.

Лидерът на СДС си предложи услугите на органите на МВР лично да ги разведе по софийските пазари, убеден, че така ще хванат много повече незаконни цигари.

Димитров припомни, че премиерът обеща незабавни оставки заради случая и изрази възмущение, че вътрешният министър Цветан Цветанов е издал само порицания. „Ние затова поискахме оставката на Цветанов, защото той толерира полицейския произвол", добави Мартин Димитров.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър стефанов

    0 0 Отговор
    Бе да се маха тоя Ц....офф, тая сутрин го гледах по една телевизия... пълен Галош!!!
  • 2 Ангелчо

    0 0 Отговор
    Горките хора. Добре поне че са успели да пласират другите цигари че полицаите не са ги спипали с цялата доставка. Наистина не е честно само за 5 пакета да ти слагат белезници и да ти викат "Трай ма". Отвратително безобразие и неуважение към почтени пласьори. А този по добре да се маха че много пречи на обществото да си развива бизнеса.
    Свобода за цар Киро !
  • 3 Иванов

    0 0 Отговор
    Уважаеми господин Костов, разбрах какво мислите, но прочетете какво мисля и аз (единица от електората на ДСБ). Не сериозно да търсите всеки повод да атакувате успешното управление на министър Цветанов. И да попадате напълно случайно в един екип с БСП и ДПС. Наистина ли мислите, че Румен Петков и следващи от лявата кохорта ще управляват по-добре? Както се казва на жаргон „този филм сме го гледали”...с тези актьори