Last news in Fakti

24 Януари, 2012 09:19 1 105 0

Шефът на СДВР: По-добре наказание, отколкото да ходя на погребение

  • мвр-
  • мировяне

Йорданов не се чувства политически употребен

Шефът на СДВР: По-добре наказание, отколкото да ходя на погребение - 1
Семейство от Мировяне се оплака, че срещу тях е упражнено насилие по време на полицейска акция - Снимка: БГНЕС

Петте кутии цигари без бандерол, които бяха намерени в дома на семейството от Мировяне" обезсмислят всичко около подготовката и самата акция. Това заяви пред БНТ директорът на СДВР - старши комисар Валери Йорданов.

Приемам наказанието което ми беше наложено (Йорданов получи наказание „Мъмрене” със срок от три месеца – бел.ред.), но при други случаи, бих приел пак наказание, но да не ходя на погребение, подчерта той и обеща, че резултатите от проверката, която е разпоредил, ще бъдат оповестени. Той призова и граждани, които са станали свидетели на операцията, "нека се явят и да разкажат какво се е случило".

Относно Фейсбук групата "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ", на която дъщерята на семейството Ралица е създателка, Йорданов коментира, че сайтът е станал известен, след като самото семейство го огласи. "Явно не са били толкова потребителите". Не се чувствам употребен за политически цели, опроверга той твърденията на Сергей Станишев, че служителите на МВР се използват за политически цели.
 

Пред БНР Йорданов обясни, че в акцията са участвали много полицаи, тъй като не било ясно колко голяма е групата, която се занимава с продажба на "акцизни" цигари и дали в нея няма въоръжени.

"Аз съм разпоредил проверка. Дали полицаите са превишили правата си или не - след като приключи проверката, ще огласим това. Ако се окаже, че това, което посочва семейството, не е вярно, кой ще ни се извини на нас? Всеки търси извинение от МВР, но никой не се извинява на МВР",каза още Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА