Last news in Fakti

24 Януари, 2012 13:04 1 544 12

Начкови от Мировяне с комитет срещу насилието

  • мировяне-
  • начкови-
  • мвр-
  • насилие
Начкови от Мировяне с комитет срещу насилието - 1
Снимка: БГНЕС

Семейство Начкови от с. Мировяне обявиха, че създават граждански комитет срещу насилието и поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Според съпругата Малина, Цветанов само си измива ръцете с наказанията на тримата ръководители в СДВР, двама от които бяха порицани, а един наказан с „мъмрене“.

В последните дни те се прочуха като жертви на полицейско насилие при акция в собствения им дом, завършила със залавянето на пет кутии цигари без бандерол.

Семейството очаква обезщетение, сезиране на прокуратурата и оставки на високи нива в МВР.

Петър и Малина Начкови обявиха на пресконференция решението си да създадат сдружението, което ще се занимава със случаите на насилие от всякакъв тип. Кураж за това им дала подкрепата, която събраха в интернет.

„Защо смятате, че трябва да съм от партия, за да си търся правата, запита Начкова. "Искам целият този ужас и шок да не се случи на някой друг. Подала съм жалба в прокуратурата заради действията на полицията и побоя над мъжа ми", заяви Начкова, цитирана от БГНЕС.

По-рано тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов отново призна, че акцията не е проведена както трябва, но призова да не се вземат думите на Начкови за чиста монета.

Не винаги трябва да приемаме за достоверно на 100% това, което казват пострадалите, допълва министърът, според когото е много лесно да се инсценира насилие и да се раздуха по медиите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азсъмсиаз

    1 1 Отговор
    Е голяма работа сатанала...... При акция как да действат момчетата - с цветя и бомбони ли да отидат на адреса ...... Само връзват ръцете на полицията
    Аман вече от такива
  • 2 съдията

    1 1 Отговор
    това си е чиста полицейска държава като преди 09.09.1944 г.гледат да си хапнат да пийнат да из...т некоя чужда невеста и от тях по добри няма, но това се търпи до едно време. И май ще дойде най скоро време народния съд . тогава ще ги видим къде ще се крият .
  • 3 отврътен

    1 1 Отговор
    ЗА Тези полицаи които се правят на мъже и си превишават правомощията трябва ЗАТВОР

    И там татуираните изверги да им СТРОШАТ КОКАЛИТЕ !!!
  • 4 отврътен

    2 0 Отговор
    Въпреки това ЦВЕТАНОВ трябва да остане на работа защото все пак РАБОТИ ... другите нищо не правеха срещу мафията и организираната престъпност той поне закопча един двама !!!

    Но ОСТАВКИ и ЗАТВОР за всичките участници в акцията !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 петио

    0 1 Отговор
    Оф зашто някои не направи една анкета за да видим колко процента са доволни българите от всичко. Хората са луди честно вече и коментари неми се пише,на бат боико овцете, НЯМА ЛИ НЯКОИ В ТАЯ СКАПАНА ДАРЖАВА КОЙТО ДА ИЗХВАРЛИ БОКЛУКА!!!!
  • 7 Тони-София 37г.

    1 0 Отговор
    ----Да не се правят всички на утрепани! И полицайските шефове и въпросното уж малтретирано от полицията семейство! Междо другото полицайте са пратени на акция и не трябва да влизат с торта и подаръци като на рожден ден:)! В случая те трябва да са готови за най лошото при такава акция според подадената им информация! Няма превишаване на права в случая ,а има къртици в МВР. от където явно е изтекла информация ,за цялото разследване на полицията ! Да ви го кажа аз ,който не съм в полицията,и да не се правите на луди да наказвате момчетата полицаичета ! Търсете къртиците в полицейските управления!
  • 8 Тони-София 37г.

    1 0 Отговор
    Полицейските де! :) Възмутен съм от повърхноста и тъпотията на действията срещу момчетата от 2-ро и бъркам!
  • 9 Тони-София 37г.

    0 0 Отговор
    ---Протест към решението да се наказват тези полицай от 2-ро! Ако има такъв аз съм заД МОМЧЕТАТА ,който са жертва на изтичане на информация за акцията и недъгавоста на шефовете в МВР да се справят с това!
  • 10 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    abe tova semeistvo kakvo iska da prodaljava dasi prodava kontrabandni cigari i policiata da im sadeistva.are stiga tia si zaslujavat perdaha.
  • 11 Иванов

    0 0 Отговор
    Много бих се радвал, ако гражданите на Мировяне използват компютъра за друга цел, а не да свалят успешни служители на полицията. Може би искат отново Румен Петков или някакъв трактор?
  • 12 giktak

    0 0 Отговор
    егати наглеците селски