Last news in Fakti

23 Януари, 2012 17:40 1 544 6

Трима наказани в МВР за случая "Мировяне"

  • мвр-
  • мировяне-
  • цветан цветанов
Трима наказани в МВР за случая "Мировяне" - 1
Семейство Начкови. Снимка: БГНЕС

Министър Цветан Цветанов подписа заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР за случай „Мировяне“. Дисциплинарните мерки са заради неупражнен контрол и допуснати неправомерни действия спрямо граждани по време на проведената полицейска операция в селото, съобщават от пресцентъра на МВР.

Акцията на полицаите в софийското село, установила пет кутии цигари без бандерол, предизвика вълна от недоволство заради начина, по който бе проведена - семейство бе свалено на земята и малтретирано без да оказва съпротива.

За извършено нарушение на служебната дисциплина и неупражнен контрол над подчинените му служители при проведена полицейска операция в с. Мировяне, в резултат на което са допуснати неправомерни действия спрямо граждани, министър Цветанов прекратява заповедта, с която главен инспектор Красимир Кръстев бе временно назначен на длъжност началник на Второ РУП. Главният инспектор е наказан с „Порицание” за срок от шест месеца и е върнат на предишната му длъжност – началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в столичното Четвърто РУП.

Дисциплинарно наказание „Порицание” за срок от една година е наложено и на главен инспектор Борис Митов, началник на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” във Второ РУП. Мотивите за подписаната заповед са, че след като е организирал провеждането на полицейската операция, Митов не е упражнил необходимия контрол над подчинените си служители, с което е нарушил длъжностните си задължения.

Министър Цветанов наложи наказание „Мъмрене” със срок от три месеца и на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов. Мотивите за това са допуснати нарушения при осъществяване на специализираната полицейска операция.

Именно те тримата трябваше да подадат писмени обяснения за случилото се при акцията.

Още сутринта премиерът Борисов поиска наказания за акцията. „Не може да отиваш видно жена и мъж, които не могат да окажат съпротива, да ги арестуват 25 души с маски, да ги свалят по земята. След като могат да отидат двама души и да кажат: добър ден, има сигнал срещу вас. Отиват след това до къщата ако няма ключ, тогава викат поемни лица. Изчакват и т.н. Явно в България се разбира само от уволнение, и затова по този начин трябва да се действа“, заяви тази сутрин премиерът.

По-рано днес Цветан Цветанов заяви, че акцията е трябвало да протече при „по доста по-друг“ начин.

Междувременно СДС, ДСБ, БСП и НДСВ поискаха оставката му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕИР.БГ

    0 0 Отговор
    И аз няма да гласувам за ГЕРБ
  • 2 М Голям М Умен

    0 1 Отговор
    Нищо, аз ще гласувам вместо теб
  • 3 НЯКАКЪВ МАЙТАП

    0 0 Отговор
    НАКАЗАНИЕ МЪМРЕНЕ !!!

    ТОВА Е НЯКАКЪВ МАЙТАП !!

    ТЕЗИ НАКАЗАНИЯ СА ОТДАВА ОТПАДНАЛИ В БЕЛИТЕ СТРАНИ ЗАЩОТО НЯМАТ ЕФЕКТ !
  • 4 ИВАН

    1 0 Отговор
    да наказание за пред медиите, абе пален боклук стана тая даржава за жалост,накараха не в шише да пикаеме. несе осазнават хората българите сме овце накадето не поведат на там ходим. ДО КОГА ТАКА ХОРА!!!!!!!
  • 5 ИВАН (гост)

    0 0 Отговор
    постановки ли ми правиш ?
  • 6 обичам BG

    0 0 Отговор
    Голям цирк, нали трябва да отчитаме дейност! Това били най-належащите проблеми за акции в нашата страна! Наградете ги момчетатар барабар с Цветанчо бее...