Отидете към основна версия

21 128 32

Цветанов: Дъмпела е наръгал Багата

  • благой иванов-
  • багата-
  • дъмпела
Снимка: БГНЕС

Дъмпела е наръгал Багата. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. 23-годишният Даниел С. С прякор Дъмпела беше задържан вчера заради инцидента, при който пострада Благой Иванов, за 24 часа.

Днес с решение на Софийска градска прокуратура мярката му за задържане беше удължена на 72 часа. Софийска градска прокуратура му е повдигнала обвинение за опит за убийство по чл. 115 във връзка с чл. 18 от НК.

Извършителите са били разкрити при първите действия на полицията. В момента все още се издирват останалите лица, които са били в компанията на Дъмпела, но всичко, което е направено към настоящия момент, и свидетелските показания, които са взети, Дъмпела е човекът, който е посегнал с ножа на Багата, каза министърът.

По думите на Цветанов инцидентът е станал под въздействието на алкохола. Назначена е проверка дали заведението отговаря на изискванията за пожарна безопасност, за да може да функционира. За резултатите ще бъде информирана Столична община.

Разследващият екип, в който участват криминалисти от столичната дирекция, Първо районно управление и техни колеги от Главна дирекция "Криминална полиция", е разпитал 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение.

От извършените до момента разпити се установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи. Продължава работата по установяване и издирване на други участници в инцидента.

Благой Иванов бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата е с прободна рана под мишницата, която стига до сърцето. Инцидентът е станал на столичната улица "Граф Игнатиев" 12 в бар "Айс". В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата.

ММА боецът е в стабилизирано състояние в момента, но все още има опасност за живота му. Доц. д-р Стоян Миланов, началник на централна реанимация в "Пирогов", съобщи, че е преодоляно шоковото състояние на Багата. Пациентът остава на командно дишане. Очакват се усложнения вследствие на нараняването с нож. Остава и критичното му състояние.

Днес родителите на Благой разпространиха до медиите официално изявление, в което разкриват какво точно се е случило в злополучната нощ. „Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала. Резултатът е ясен на всички“, обявяват те.

„В този тежък момент за нас бихме искали да ви помолим да се присъединете към нас в молитвите за здравето на Благой. Молим ви, нека да не спекулираме със злощастната случка в нощта на събота срещу неделя. Не засягайте нас, неговите родители, с неверни спекулации, защото в момента преживяваме тежко всеки миг от възстановяването на Благой.

Имаме късмет, че Благой не е в състояние да прочете това, което се пише за него. Истината е следната. В злощастната вечер Благой беше излязъл с приятели, за да отбележи отличното представяне на българските боксьори на турнира „Странджа“. Късно през нощта е възникнала неприятната ситуация на напрежение между две компании. Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала. Резултатът е ясен на всички. За щастие Благой е жив и в момента води най-тежката битка в живота си.

Искаме да изкажем специална благодарност на целия лекарски екип на „Пирогов“, който дълги часове се бори за живота му. Искаме да благодарим на всички негови приятели и добри българи, които още в неделя дариха кръв, за да може да бъде поддържан живота му. Благой със сигурност ще бъде щастлив да разбере, че стотици хора от цял свят се свързват с нас, за да разберат какво е неговото състояние и да му пожелаят успешно възстановяване.

Благой се готвеше да замине за САЩ в началото на март. Той прекара едномесечен лагер на високопланинската база „Белмекен“, за да се подготви за следващата си среща. Тя трябваше да се проведе в Атлантик Сити на галавечер от веригата „Белатор“. Двубоят беше плануван за 11 май.
Към 12 ч. във вторник състоянието на Благой е стабилизирано, но той все още не е вън от опасност. Молим се и стискаме палци всичко да е наред и отново да се радваме на неговата усмивка“, завършват те.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини