Отидете към основна версия

1 179 8

Станишев: Дянков да обясни за бонусите

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • бонуси
Снимка: БГНЕС

Носи се голяма тайна за бонусите на представители на ГЕРБ във властта, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на редовна пресконференция на червената партия. Той загатна, че има основание за последните три години да се говори за „огромни суми“, раздадени като бонуси на хора на ГЕРБ.

„Нека ГЕРБ ни опровергаят“, прикани опонентите си Станишев и поиска отговор от финансовия министър Симеон Дянков, включително и за големите добавки на заместник-министрите.

Както е известно, през последните седмици бонусите станаха причина за оставки по върховете на НЗОК и  Агенцията по вписванията.

Темата стана повод за политически нападки между ГЕРБ и БСП. Управляващите заявиха, че ще искат Сметната палата да провери бонусите на Тройната коалиция, позовавайки се на медийни разкрития за около 100 000 лева, а червените изнесоха данни за министерски надбавки от по 30 бона.

Сергей Станишев отново коментира, че не е морално управляващите да си раздават огромни суми, при положение, че призовават хората пестят в период на криза и режат 13-та заплата.

Червеният лидер коментира и темата с продажбата на дървесина, като поиска отмяна на министерската наредба за търг със суровината, тъй като се облагодетелствали 5-6 фирми.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини