Last news in Fakti

24 Февруари, 2012 18:30 1 096 6

Дянков: Не взимаме бонуси от 20 - 30 хил лв

  • симеон дянков-
  • бонуси-
  • миет-
  • бсп-
  • герб

ДДС върху лекарствата няма да се намалява

Дянков: Не взимаме бонуси от 20 - 30 хил лв - 1
Снимка: БГНЕС

В настоящото правителство няма министри и заместник-министри, които са получавали бонуси от 20 000 - 30 000 лева. Думите са на финансовия министър Симеон Дянков, цитиран от Дарик. По-рано днес от БСП съобщиха, че министри на ГЕРБ са получавали допълнителни доходи над заплатите си, визирайки като първенец Трайчо Трайков и позовавайки се на данни на Сметната палата от 2010 година.

Както съобщихме, изявлението на социалистите бе в отговор на решението на ГЕРБ да проучи бонусите на всички заместник-министри на Тройната коалиция, породено от медийни публикации за взети суми над 100 000 лв. Антон Кутев заяви, че допълни доходи от 36 960 лв. е получил министър Трайчо Трайков, Гергана Павлова-Николова е получила 20 281лв., Сергей Игнатов - 29 206лв, Георги Прегьов - 36 635.

По-късно днес от пресцентъра на МИЕТ разпространиха съобщение до медиите, с което твърдят, че Трайков не е получавал бонуси нито миналата, нито по-миналата година. „Средствата, получени от министър Трайков, са декларирани надлежно в Декларацията му пред Сметната палата, която е публична и е публикувана на страницата на институцията в интернет“, се казва в съобщението.

От МИЕТ напомнят, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма е председател на УС на Фонд „Извеждане от екслоатация на ядрени съоръжения“ и Фонд „Радиоактивни отпадъци“. С последната актуализация от началото на 2009 година възнагражденията там възлизат на 770 лв. за член на работната група и двойния размер за член на Управителния съвет, в това число и председателят.

Цитирани са и данни, според които за периода 27.01.2006 г. до 2.08.2007 г. като министър на икономиката Румен Овчаров е получил възнаграждения от двата фонда в размер на 47 504.18 лв. За периода 1.08.2007 г. до 13.12.2008 г. в качеството си на министър на икономиката Петър Димитров е получил възнаграждения в размер на 52 687.46 лв.

Бонуси е имало за предишни министри, допълни Дянков.

ДДС върху лекарствата няма да се намалява, заяви още финансовият министър. По думите му опитът от по-ниския данък върху добавената стойност в туризма показва, че това не е фактор за по-ниски цени.

До края на следващата седмица ще бъдат готови текстовете по закона за потребителския кредит, допълни още Симеон Дянков. До дни се очаква да е готова и промяната в закона за Сребърния фонд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нема икономика

    0 1 Отговор
    БАШ ТОЯ и заплата не трябва да взима !!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 5 лева!

    0 1 Отговор
    Така като го гледам усмифката му стига до ушите,сякаш е взел 20 лв бонус!
  • 4 10 000 лв. на глава

    0 1 Отговор
    Любимия ми министър! Ако знае какво го чака....горкия!
  • 5 Лихви

    0 1 Отговор
    Най Печения, Да УДУШИ БАНКОВИТЕ ПРЕСТАПНИЦИ
  • 6 The Bear

    0 0 Отговор
    Това е един от свестните министри на това правителство, и може би най-компетентният за заеманата позиция. Плюете го без да се замислите. Всичко направено и предложено от него има здрав смисъл и е добре математически обосновано, ако си направите труда да поровите и почетете по-обстойно. За съжаление му се налага да работи и с другите министри, част от които са далеч от нивото му на компетентност и интелигентност, а и не са добронамерени - т.е. очевидно поставят общественият интере някъде по-надалеч (заради какво ли), както и да се подчинява на директивите на шефа си - министър председателя, който пък дори и да има добри намерения не може да е компетентен във всички области и бива подлъган от мнения на други министри и реакция на "народа" - над 50% от който са лош материал, а по-голямата част от останалите са или индеферентни или некомпетентни да осъзнаят необходими действия за защита на интереса им или пък последствията от предложени и предприети такива на министерско ниво....Много се заблуждавате, ако мислите, че Дянков не може да се справи - пречи му се... за тези бонуси раздадени по другите министерства той доколкото знам е разбрал късно, тъй като бонусите са си в бюджета за всяко министерство и си се гласуват вътрешно... Що се отнася до бонусите - това е подигравка с Българите - с какво са заслужили управляващите нещо допълнително - та те още не са оправдали и заплатите които получават....
    За Дянков съм - не бих гласувал за ГЕРБ - просто съм за Дянков.