Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 15:10 1 132 8

Станишев: Дянков да обясни за бонусите

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • бонуси
Станишев: Дянков да обясни за бонусите - 1
Снимка: БГНЕС

Носи се голяма тайна за бонусите на представители на ГЕРБ във властта, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на редовна пресконференция на червената партия. Той загатна, че има основание за последните три години да се говори за „огромни суми“, раздадени като бонуси на хора на ГЕРБ.

„Нека ГЕРБ ни опровергаят“, прикани опонентите си Станишев и поиска отговор от финансовия министър Симеон Дянков, включително и за големите добавки на заместник-министрите.

Както е известно, през последните седмици бонусите станаха причина за оставки по върховете на НЗОК и  Агенцията по вписванията.

Темата стана повод за политически нападки между ГЕРБ и БСП. Управляващите заявиха, че ще искат Сметната палата да провери бонусите на Тройната коалиция, позовавайки се на медийни разкрития за около 100 000 лева, а червените изнесоха данни за министерски надбавки от по 30 бона.

Сергей Станишев отново коментира, че не е морално управляващите да си раздават огромни суми, при положение, че призовават хората пестят в период на криза и режат 13-та заплата.

Червеният лидер коментира и темата с продажбата на дървесина, като поиска отмяна на министерската наредба за търг със суровината, тъй като се облагодетелствали 5-6 фирми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ТЕ ТАКА

    0 1 Отговор
    ДЯНКОВ НЕ ЗНАЕ КАКВО СТАВА В ТАЯ ДЪРЖАВА
    И БОРИСОВ НЕ ЗНАЕ КАКВО СТАВА В ТАЯ ДЪРЖАВА

    СЯ ЩЕ ВИ КАЖЕМ КАКВО ПРАВЯТ ЧИНОВНИЦИТЕ:

    ОСНОВНО ТОВА ПРАВЯТ:
    РЕКЕТИ
    РУШВЕТИ
    БОНУСИ
    И СИ НАЗНАЧАВАТ ЧАВЕТАТА И РОДНИНИТЕ НА ПО 5000лв ЗАПЛАТА

    И ТЕ ТОВА ПРАВЯТ !
  • 2 бббб

    1 0 Отговор
    Ех тоз съсел-не се ли намери котката която да го изяде най-накрая.А вие двамата пишещите по долу сте заблудени комунистически п....ги.
  • 3 И ТЕ ТАКА

    1 0 Отговор
    ДВАМАТА СМЕ ЕДИН
    И СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРБ !!
    НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ НИКОГА ЗА БСП !

    ПРОСТО НЕ МЕ КЕФЯТ БОНУСИТЕ !!
  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    toia pa nego li svaliha veche i na negovo miasto ne slojihali onia dart pernichanin Goce?
  • 5 капитен

    1 0 Отговор
    за тези сегашните поне се разбра по време на управлението им за тези бонуси.за никой не тайна,че всички около кацата бъркат яко в меда ама отричат.
  • 6 иво

    0 1 Отговор
    Много намирисва тая работа с бонусите,раздавани от глоби.Влиза накой съсел в магазина,който съсел знае,че от това дали ще ме глоби,или няма да ме глоби,ЗАВИСИ НЕГОВОТО финансово състояние.Може ли той,като държавен служител да се дистанцира от тези 25%,които евентуално може да вземе,и да ми гарантира,че проверката ще бъде извършена коректно.Според мен всички такива актове могат да отпаднат,защото е налице КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.
  • 7 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    Stanishev da malchi.
  • 8 МММ

    0 0 Отговор
    Не само Дянков да дава обяснения
    ами и вие се гответе за такива и не се крийте зад банкови и финансови тайни.