Отидете към основна версия

2 959 6

Чочо от Перник искал да живее

  • иван костов-
  • стойчо стоев-
  • перник-
  • мирослава николова

Лукойл свали цената на горивата от страх, смята още Иван Костов

Снимка: БГНЕС

Любовно писмо на самоубилия се Стойчо Стоев – Чочо до неговата приятелка говори, че той желае да живее и иска да се реваншира за нещо, което е извършил, разкри пред Нова телевизия Иван Костов, съпредседател на "Синята коалиция". Опозицията създаде алтернативна комисия за проверка на нарушенията на основни права на гражданите, започвайки със трагичния случай на Мирослава Николова от Перник.

Обявено е, че по ръцете на Стоев  има барутни частици, което трябва да значи, че се е самоубил. Барутни частици обаче няма, твърди Костов и подчерта, че не влиза в ролята на следовател, тъй като всякакви версии са възможни.

Както е известно, Стоев се самоуби пред полицаи след като показа къде е заровено тялото на 17-годишното момиче. Той бе арестуван заедно с Марио Любенов – Заека, чието психично здраве се проучва щателно от петорна експертиза.

Костов изтъкна и станалия известен вече факт, че самоубилият се Стоев бил шофьор на независимия депутат Димитър Колев, който е в комисията за разследване на полицейското насилие, съставена от ГЕРБ.

Тъмносиният лидер заяви, че следи изкъсо действията и изказванията на комисията на ГЕРБ, в която опозицията отказа да участва и формира своя алтернативна такава, подозирайки че няма да работи както трябва, тъй като де факто управляващите ще разследват самите себе си.

Важно е в този случай дали полицейското насилие е получило политическо покровителство, подчерта Костов. Ако това се окаже вярно, ще е много лоша диагноза за състоянието на страната ни, категоричен е той. „Искрено искам това да не се потвърди“, коментира лидерът на ДСБ.

Костов коментира и темата с цените на горивата. Според него Лукойл е свалил цените от страх. Няма как в най-бедната страна от ЕС цените на горивата да са толкова високи, а суровият петрол да се преработва само на едно място – в Бургас, допълни той.

За да се защитава дребния бизнес и домакинствата, трябва да се влезе във война срещу монополите, категоричен беше Костов и поиска по-твърди действия в тази посока от премиера Борисов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини