Last news in Fakti

8 Март, 2012 12:16 1 351 0

Алтернативната комисия „Мирослава“ иска среща с Борисов и Цветанов

  • мирослава николова-
  • алтернативна комисия

Алтернативната парламентарна комисия по случая с убитата Мирослава Николова от Перник разполага с нови факти, които съдържат свидетелства за незаконни действия на органите на МВР. Това съобщи на брифинг в парламента съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Иван Костов

„Искаме да конкретизираме тези факти при министъра. Искаме да изясним противоречията, които съществуват в дадените обяснения, в изяснените обстоятелства“, заяви Костов. Той обаче отказа да влиза в подробности относно информацията, с която разполага.

„Ще отговорим на всички въпроси, но искаме да бъдем прецизни“, допълни той и посочи, че от алтернативната комисия вече са имали среща с наблюдаващия прокурор по двата смъртни случая – на Мирослава Николова и на Стойчо Стоев.

„Вършим си работата. Много сме напред, изясняваме обстоятелствата, но искаме всичко да е завършено, за да придобие сериозен вид. Не желаем произволни интерпретации и ситуации”, каза Иван Костов и заяви, че вероятно ще има доклад на комисията след ваканцията за Великден.

Вчера от опозицията са изпратени две писма – до премиера Бойко Борисов и до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. В писмото до Борисов депутатите искат да определи време и място за среща на група народни представители от Синята коалиция, Коалиция за България, независими, ДПС и „Атака”. Ще обявим темата, когато ни дадат срещата, подчерта Костов.

В писмото до Цветан Цветанов депутатите искат - да определи време и място за среща с тях, на която да присъстват главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ГДБОП Станимир Флоров, служители на ГДБОП и териториалното звено на БОП в Перник във връзка с разкриването на отвличането и смъртта на Мирослава Николова и Стойчо Стоев.

„Да видим, как ще отговори Цветан Цветанов на нашето предложение. Ние сме народни представители и не би трябвало да ни се отказва такава среща и информация. Би трябвало да отговори положително. Ако не отговори, ще действаме с други средства”, каза Костов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА