Отидете към основна версия

4 585 42

Димитър Стоянов пита Бъчварова: По кой закон за ротацията премиерът Борисов отива в ООН?

  • оон-
  • бойко борисов-
  • румен радев

Среща или протоколна снимка ще има Борисов с Тръмп, питат от "Дондуков" 2

Войната между “Дондуков’ 1 и “ Дондуков” 2 за това кой да води българската делегация на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН, се разгаря с нова сила.

В коментар на статията “Борисов се среща с Тръмп на 24 септември в Ню Йорк”, главният секретар на президента Димитър Стоянов е написал свой пост във Фейсбук, който публикуваме без редакторска намеса.

В статията на Епицентър.бг е цитирана началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова, която казва, че "по силата на закона за ротацията право на премиера е тази година да представлява България в ООН“.

Бъчварова съобщава още, че на 24 септември ще се състои среща на Борисов с Тръмп в рамките на Инициативата на американския президент за борба срещу разпространението на наркотици. България е поканена за съорганизатор на събитието, но не е предвидено слово на премиера.

Димитър Стоянов пита Бъчварова: По кой закон за ротацията премиерът Борисов отива в ООН?

Ето коментарът на Димитър Стоянов във „Фейсбук“:

“Няколко бързи въпроса, които "изплуват" след прочит на статията, в която има леки разминавания с действителността (не съм участвал в посочената среща):

- Какво е общото между европредседателството, Западните Балкани и ООН?

- В кой закон е записано, че трябва да има ротация?

- Защо МВнР приемат аргументите на НК (началника на кабинета - б.р.) на министър-председателя, а не тези на президента? Какви са доводите им?

- От коя дата е писмото на НК на министър-председателя до МВнР и от коя дата това на администрацията на президента?

- Кога, как и от кого е взето решението за нотифициране на министър-председателя като ръководител на делегацията - от МВнР, МС или главен експерт в някоя дирекция?

- Покана от администрацията на президента Тръмп - ХДАН ... В кореспонденцията доводът беше комай друг. Кога е дошла тази покана и кога е нотифициран министър-председателя?

- Защо "не е предвидено слово" на министър-председателя? Вярно е и, че понякога и самото присъствие е важно!

- Каква дейност сме осъществили като сме съорганизатори?

- Защо не е посочена от НК програмата на министър-председателя по време на участието му в 73-тата сесия на ОС на ООН? Освен срещата с Тръмп, кои други срещи са предвидени с участието на министър-председателя?

- Последно - среща или протоколна снимка? Само питам ...

Явно е много трудно да се говори истината, а те обикновените хора като мен я уважават. Добре е все пак да се знае, че политика може и с чест и достойнство да се прави ....

В кръга на шегата - след като бях в залата по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел на 11-12.07.2018г., където присъстваха 29 (в определен момент 31) ръководители на държави, това за какво се счита - за моя среща с тях или за тяхна с мен? Надявам се все пак чувството за хумор поне да е останало и да има своето място в политиката!”

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове