Last news in Fakti

15 Септември, 2018 13:14 4 525 42

Димитър Стоянов пита Бъчварова: По кой закон за ротацията премиерът Борисов отива в ООН?

  • оон-
  • бойко борисов-
  • румен радев

Среща или протоколна снимка ще има Борисов с Тръмп, питат от "Дондуков" 2

Димитър Стоянов пита Бъчварова: По кой закон за ротацията премиерът Борисов отива в ООН? - 1

Войната между “Дондуков’ 1 и “ Дондуков” 2 за това кой да води българската делегация на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН, се разгаря с нова сила.

В коментар на статията “Борисов се среща с Тръмп на 24 септември в Ню Йорк”, главният секретар на президента Димитър Стоянов е написал свой пост във Фейсбук, който публикуваме без редакторска намеса.

В статията на Епицентър.бг е цитирана началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова, която казва, че "по силата на закона за ротацията право на премиера е тази година да представлява България в ООН“.

Бъчварова съобщава още, че на 24 септември ще се състои среща на Борисов с Тръмп в рамките на Инициативата на американския президент за борба срещу разпространението на наркотици. България е поканена за съорганизатор на събитието, но не е предвидено слово на премиера.

Димитър Стоянов пита Бъчварова: По кой закон за ротацията премиерът Борисов отива в ООН?

Ето коментарът на Димитър Стоянов във „Фейсбук“:

“Няколко бързи въпроса, които "изплуват" след прочит на статията, в която има леки разминавания с действителността (не съм участвал в посочената среща):

- Какво е общото между европредседателството, Западните Балкани и ООН?

- В кой закон е записано, че трябва да има ротация?

- Защо МВнР приемат аргументите на НК (началника на кабинета - б.р.) на министър-председателя, а не тези на президента? Какви са доводите им?

- От коя дата е писмото на НК на министър-председателя до МВнР и от коя дата това на администрацията на президента?

- Кога, как и от кого е взето решението за нотифициране на министър-председателя като ръководител на делегацията - от МВнР, МС или главен експерт в някоя дирекция?

- Покана от администрацията на президента Тръмп - ХДАН ... В кореспонденцията доводът беше комай друг. Кога е дошла тази покана и кога е нотифициран министър-председателя?

- Защо "не е предвидено слово" на министър-председателя? Вярно е и, че понякога и самото присъствие е важно!

- Каква дейност сме осъществили като сме съорганизатори?

- Защо не е посочена от НК програмата на министър-председателя по време на участието му в 73-тата сесия на ОС на ООН? Освен срещата с Тръмп, кои други срещи са предвидени с участието на министър-председателя?

- Последно - среща или протоколна снимка? Само питам ...

Явно е много трудно да се говори истината, а те обикновените хора като мен я уважават. Добре е все пак да се знае, че политика може и с чест и достойнство да се прави ....

В кръга на шегата - след като бях в залата по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел на 11-12.07.2018г., където присъстваха 29 (в определен момент 31) ръководители на държави, това за какво се счита - за моя среща с тях или за тяхна с мен? Надявам се все пак чувството за хумор поне да е останало и да има своето място в политиката!”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    14 55 Отговор
    Ако отиде фърчатия ще го питат къде е Борисов,деската ще е по пеньоар и джапанки и те така.
  • 2 Цв Цв

    13 55 Отговор
    Къде ши мерите Радко- президентчето с бат Бойко...........ми че той бат Бойко е с класи над Радко............

    Коментиран от #8

  • 3 Охооо

    60 12 Отговор
    Тиквата е ПЪЛНА СКРАП !
  • 4 бай Митко

    8 25 Отговор
    Стоянов ма интересувайте съ ве Шматката в кой в КОЙ отбор е и той има ли власт или много голяма, и ще разбереш за решението като цяло, ние от село ли да ви кажем какво става на жълтите павета и зад фикусите в СоФието М ?
  • 5 ЦРУ

    11 24 Отговор
    Абе защо не отиде с делегацията и ШЕФА на АБВ- РУМБАТА ??? Аааааа...сетих се - защото има ЧЕРЕН ПЕЧАТ в паспорта ...без виза ...защото в САЩ го СМЯТАТ за МУТРА - заплаха за нац. сигурност на САЩ ! Кой още гласува за червените ?
  • 6 328

    42 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: - Защо "не е предвидено слово" на министър-председателя?
    На този въпрос вече всяко дете може да даде отоговор - защото министър-председателя не знае английски, а и както всички, които го чуват - и българския език не му се отдава много
  • 7 onq s konq

    10 27 Отговор
    За добро или лошо,функциите на Президента у нас са достатъчно орязани и са несравними с тия на Премиера.С 2 думи той е както НЕЗАВИСИМ като институция,така и от него НИЩО НЕ ЗАВИСИ.Нещата при Плевнелиев обаче бяха съвсем други,защото той успешно прокарваше повечето от идеите си ЧРЕЗ СЪПАРТИЕЦА СИ ПРЕМИЕР.И така-всякакви обяснения,спорове и препирни мажду двете институции кой да отиде в САЩ отпадат ПОРАДИ ИЗРИШНАТА ПОКАНА НА САЩ ЧРЕЗ ПОСОЛСТВОТО СИ У НАС ПЕРСОНАЛНО КЪМ БОРИСОВ.Колкото до "горещите" въпроси на Стоянов,бе отговорено досатъчно ясно:Борисов ще разговаря КАТО КОМПЕТЕНТЕН НАШ ПРЕДСТАВИТЕЛ по въпросите за НАРКОТРАФИКА.Няма да има лична среща с Тръмп,но ще бъде достатъчно внимателно изслушан от ВИСШИ СЪВЕТНИЦИ НА ТРЪМП.Естествено ще бъдат проведени и доста "специфични разговори" със съответните компетентни лица от Американското ръководство,които ...НЕ СА ЗА РАДЕВИТЕ УШИ.Това е.

    Коментиран от #11, #14, #29

  • 8 аналитик

    27 8 Отговор

    До коментар #2 от "Цв Цв":

    Радко е десет класи над Ипонеца, но се иска ум да го разбефеш. А Бъчвичкова става толкова за МВР, освен за назначена Калинка кординатор междй зВинету и началниците, колкого Винету став за светец. Тиквурниците са си ГРОБ за България, а е истинско ЧУДО, как е оцеляла още?

    Коментиран от #28

  • 9 Реалист

    8 13 Отговор
    Това същия стоянов ли е дето НАТО не го допуска до секретни материали
  • 10 патриотъ

    24 6 Отговор
    Няма да може Боко да стигне до ООН,защото утре ще го изритаме от кокала и може по време на срещата на президента Радев с Тръмп на 73 сесия на ООН,да бъде в софийския!

    Коментиран от #25, #38

  • 11 Шерлок

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Аве ти да не си пресаташето на Боко Фараоня, влизаш по сайта и ни разясняваш колко велики подвизи са магариите на Банкявеца? И 100% те е уредил Марков на поста, щот лижеш и чдткаш Боко точно кат него? Тоя Боко и бандата му ще прекъснат 1300 г. България... Я му виж яйцето над раменете! Това вътфе има импулси само как да "усвоява," пари и да ни прави на малоумни. Искаме европейска заповед за ГЕРБ, СДС, ОДС, БСП, ДПС, НДСВ.... и ще се ОПРАВИМ поне малко. Стига СТАБИЛНОСТ в гаврата към нас, искаме надевропейско законодателство, Орбан за министър, Боко на кариерата да чука камъни и Велико нар събрание, където да се гласува не на трети пол в политиката!!! :)

    Коментиран от #15

  • 12 Иван

    14 4 Отговор
    Тръмп ще го гледа 20 секунди и това ще е срещата.
  • 13 Робот

    17 5 Отговор
    Боса ще се снима с дилъра, след като обсъдят дистрибуцията.
  • 14 Тъпчо

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Отива се в ООН, каква покана от ФАЩ? ООН не е подопечно на ФАЩ. Няма умни педер.сти!

    Коментиран от #16

  • 15 мъка

    21 3 Отговор

    До коментар #11 от "Шерлок":

    Прав е ,,оня с коня,, Тиквата върти всички наркотици в БГ така че е запознат с наркотрафика и може да сподели опит с краварските си колеги /наркотрафиканти/.
  • 16 onq s konq

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "Тъпчо":

    Да допуснем че ТЕОРЕТИЧНО си прав.Президент и Премиер НЕ МОГАТ ДА СИ ЗАБРАНЯТ ВЗАИМНО ДА ОТИДЕ ИЛИ ДА НЕ ОТИДЕ ДРУГИЯ,така че Радев спокойно може да стегне куфарите и да отиде И ТОЙ.Има обаче една съществена подробност:ЩЕ МУ БЪДЕ ЛИ ИЗДАДЕНА ЩАТСКА ВИЗА?!И разберете го най-после-СРЕЩУ РЪЖЕН НЕ СЕ РИТА:)

    Коментиран от #19, #30

  • 17 аналитик

    6 3 Отговор
    Щом САЩ не издава виза на Президента ни, да не се издава виза и на Тиквата и на Тръмп! По един аршин да мерим, а?

    Коментиран от #18

  • 18 onq s konq

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "аналитик":

    Струва ми се че нещо "демоде" го раздаваш:)ЕДИН АРШИН имаше по Тошово време и той задължително БЕШЕ РУСКИ.Сега сме Демокрация и КОНКУРЕНЦИЯТА НА ПАЗАРА ЗА АРШИНИ Е ЖЕСТОКА!

    Коментиран от #20

  • 19 аналитик

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Напротив, точно срещу ръжен се рита, а не като твоето робско мислене! Радев е наш Главнокомандуващ БА и щом САЩ отказват виза на него, не е редно да се праща и оня палячо мафиот на снимката, да ни излага. Дори от първите 2 месеца от първия мандат, Бокобизвърши толкова престъпления, че трябваше да е доживотно в пандела, а не да руца пари от контрабандата и фондове и бюджет! Но то и главните прокурори и да ги разстреляш е малко.

    Коментиран от #21

  • 20 аналитик

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Не виждам връзка в коментара ти, макар и да си прав. Това са синоними: средство, аршин, еталон, мярка, отговор, везни, мяра, .... Идеята е, че щом ООН и САЩ не признават Президента ни, а доказана мутра с доказани престъпления канят, ние ако се уважаваме, трябва да отговорим със същата мярка!
  • 21 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "аналитик":

    Уверявам те че ТОТАЛНО СИ В ГРЕШКА относно моето "робско мислене".Принципно не гледам в канчетата на милионерите,но НЕ ИСКАМ И В МОЕТО ДА ГЛЕДАТ!Което значи,че УПРАВЛЕНИЕТО НА ББ МЕ УСТРОЙВА,за разлика от други управления.При теб нещата обаче явно са по-други,затова ти и пожелавам успешно "ритане на ръжена"....след като ти е "хоби".Не забравяй обаче и за ПОСЛЕДСТВИЯТА...освен пък ако нямаш кво да губиш?!

    Коментиран от #22, #24

  • 22 аналитик

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Аз зная за лоследствията. Мен не ме плашат мутрите. От 29 години съм в ядове заради тия престъпници като Боко. От 29 години исках само да се освободя от тленното тяло и да им раздам справедливост, да видиш колко интересни неща щяха да се случат. Но не ми позволяват някои същества още да умре тялото ми. Мен не ме устройват и БСП те са щаст от геноцида към нас. Но не мога да приема, че твоя Боко, един от големите престъпници от десетилетия ще го приема Тръмп с почести, а един генерал Главнокомандуващ на БА ще му отказват виза по интереси. Аз не се страхувам даже и сега мога да си запаля плътта и да съм свободен. Но първо ще пооправя нотариално някои имоти ще реша кому да ги дам и после може. Нямаш си и представа кплко искам да съм свободен... Колосална мощ, способен съм да обърна галактиката обратно, камо ли твоите мутрички окупирали България сеейки геноцид над българите. 30 години ви правя добро на пудели като теб и мафиоти като Тиквата. А се не накрадоха. Не е нормално Президент на САЩ да откаже виза на Президент на България и то страна в НАТО, партньор и да мълчите, разбра ли лакей за пари?! Тук не е въпрос на армии, а на ЕТИКА. И не ме плаши, с последствия, аз не мога да ви гледам отдавна. Само страха да не потроша невинни ме спира да обърна тая кочина, с въздуха надолу, така сте я оплескали. И аз искам да отлетя от вас престъпниците далеч, но ме спират. Какъв българин си бе, лакейче? Подиграват се с теб, отказват виз

    Коментиран от #23

  • 23 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "аналитик":

    Мисля си че те разбирам,макар и НЕ ДОКРАЙ...Не ме бърка да ти кажа "Симпатяга си,продължавай в същия дух",но няма да е честно.За това бих ти препоръчал ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ:"Като не можеш да победиш врага си,съюзи се с него"...В ПОЛЗА НА СЕМЕЙСТВОТО ТИ ЩЕ БЪДЕ!...Жив и драв.

    Коментиран от #26

  • 24 аналитик

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Подиграват се с теб, отказват виза на Президента ни, а ти им се мазниш? Ми ти си изтривалка на който плаща бе? Боже, защо ме спря да се не махна от такива? 30 години в ада, заради тях. Как може да си съгласен да се подиграват с нас, отказвайки виза на Главнокомандуващия ни, съюзници в НАТО, съюзник на САЩ...? Ти си ЛАКЕЙ.
  • 25 Всички в Белене 😯

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "патриотъ":

    А дано! От кога чакаме този видов ден - Тиквун с Цвъки и цялата си сбирщина от боклуци, крадци и продажници да ги видим в раирани дрешки на топло в зандана! 😁
  • 26 аналитик

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Аз съм Болгарин. Ние не сме змии. Змийската мъдрост е твоята. Врага е навред. Аз не твърдя, че само Боко ни е враг, много е и навред. Но най-големият ни враг е твоят манталитет: подлизурството, компромиса, лакейство, предателство, лъжа... Ти и подобните ти и Главни прокурори дори убихте България. Радвай се на паричките затова... Аз не съм подмазвач. Ние Болгарите умираме, но съюз с враг НЕ!
  • 27 ivan4o

    3 2 Отговор
    Евреите ще му напалнят джоба с пари, а той ще премести посолството у ерусалеем
  • 28 Курнелия Нинова

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "аналитик":

    Браво мойту момче........само така ши хортуваш. Треба да лъскаме имиджа на пилотчето. Само един път да вземем властта...........че поне да можем да намажем от баницата.
  • 29 тоя с магарето

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Теб май те е ритнал коня в челото. Откога ООН е упълномощило посолството на САЩ да го представлява. Егати смешника.
  • 30 тоя с магарето

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Пак те ритнал. Миналата година кой ходи бе, неграмотник.

    Просто Тъпото Кате тази година е решила да се подмаже. Досега винаги са ходели президентите.
  • 31 Петър Папазов

    5 2 Отговор
    Ако беше Президента поне съм сигурен че щеше да произнесе реч на английски и щеше да разговаря с когото си иска. А то -Боко Тиквата!? Каква реч? Той и на български едва се изразява.Най-много Тръмп да го ощипе по бузата! Срам!

    Коментиран от #35

  • 32 Цървул

    3 4 Отговор
    Еех, г-н Секретар...И вие сте толкова секретар,колкото шефа ви - президент,щом във Фейсбук сте тръгнали да правите политика....
  • 33 гнида

    3 2 Отговор
    Тиквата си намери майстора !
  • 34 Потин

    5 1 Отговор
    Толкова червена гнус е ангажирана с коментари, че бас ловя, че ще докарам хиляда минуса.
  • 35 Потин

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "Петър Папазов":

    То фръчилото е и плямпало к"во друго да чакаш от него - работа? Никога.
  • 36 Кака Мара

    3 4 Отговор
    Принципът на ротацията,др.Стоянов е следния - Борисов получава покана от Тръмп, за Радев - поканата от Путин!!!
  • 37 Хехе

    2 3 Отговор
    Много червени гниди има в държавата,бре!А уж всичко кадърно било емигрирало?!Урокът по етика днес продължава с напомнянето към "Дондуков" 2 да гледат адреса си,за да не забравят кой номер са в държавата!
  • 38 Свирепчо

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "патриотъ":

    А дано.Ще паля свещ и ще заточа Ножа по този повод! Утре викаш ?!
  • 39 Политолог

    3 4 Отговор
    Генерала-президент, когато се изказва, имам чувството,че съм в казармата преди 35 години. В димитровската стая имаме час по политическа просвета и фатмака ни чете..
  • 40 Цар Вул

    3 1 Отговор
    Слушайте ГРОБ-ари!От къде на къде ще издават виза за посещение в "краварника"!На Тиквеника може!На президента-не!Няма такъв филм!
    Отива президента след като зад гърба му МВнР е поискало да отиде оняс коня от Банкя!Да ама Не!!Ще гледат през крив макарон гл.секретар на МВР да стане министър!!Нали се назначава от Президента като върховен главнокомандващ!Като каже-Не!Духайте супата!И стига с тия "Западни Бълкани" и това РОТАЦИОННО председателство!Нека правителството и специално Тиквочев даде отчет колко милиони кинти дадохме на тия хрантутници,пияници, джендъри и всякаква друга сво.оч!!Сега ще ме изтрият,но ми дреме на сайдера,защото пак ще го напиша!Радев е мъж за две жени и една акушерка,а не бандит от СИК и Маджо!!
  • 41 да ама не

    3 1 Отговор
    Нема закон, нема гявол, нема нищо ... има само и единствено картошката от Банкя, он си решава кога, как, защо и т.н.
  • 42 Брадвата

    2 0 Отговор
    Да иде бе! Ама да не се връща повече свинчо-банкянски! Той на обикновения човек нищо добро не е направил.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове