Last news in Fakti

14 Септември, 2018 12:51 3 691 37

Президентът дал урок по етика на Борисов

  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • указ

Урок по етика и възпитание дал президентът Радев на премиера Борисов. Така от екипа на държавния глава коментираха пред "Епицентър" казуса с главния секретар на МВР Младен Маринов, за когото не бе получен президентски указ за освобождаването му и това блокира гласуването на промените на кабинета днес в парламента.

Предложението на правителството е било изпратено до президента, но още няма указ, което стана ясно в началото на заседанието на парламента вчера и постави депутатите в шок. В същото време Радев замина за Рига и ще се върне в края на седмицата.

Това означава, че промените в кабинета ще бъдат гласувани едва през другата седмица.

Ако обаче президентът издаде указ за освобождаването на Младен Маринов. "Когато президентът се върне от пътуването си до Латвия, където участва във формата, това решение ще бъде разгледано". Това съобщава прессекретариатът на държавния глава. Но не се казва, че Указът ще бъде подписан, а че ще бъде разгледано решението на Министерския съвет.

В президентството са на мнение, че когато се прави такава промяна, която изисква и санкция на държавния глава, редно е премиерът да съгласува предварително промените, а не той да научава от медиите.

Решавайки да издигне Младен Маринов за вътрешен министър, премиерът Борисов не е потърсил мнението на президента дали е удачно освобождаването му като главен секретар.

"В Президентската администрация е постъпило решение на Министерски съвет, което предлага на президента да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Младен Маринов", казват от прессекретариата на държавния глава.

Обикновено обаче при подобни назначения тече предварителна съгласувателна процедура между правителството и президентската администрация, но за конкретния случай ясно, че не е имало такава.

Щом се изисква президентски указ, то трябва до се чуе и какво мисли Радев, а не само от него да се чака подпис и печат. Това е недопустимо, казват от екипа му, запазвайки мълчание дали Радев е бил гневен от факта, че премиерът го е пренебрегнал.

Случката, която се разви днес, показва още веднъж нарушената комуникация между премиер и президент и липсата на уважение между държавниците ни на най-високо ниво.

Младен Маринов публично стана жертва на войната между ГЕРБ и Радев.

Случаят идва само ден, след като стана ясно, че тази година за първи път президентът няма да присъства на Общото събрание на ООН. По традиция на тези форуми страната се представлява от държавния глава. Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев досега са участвали във форума всяка година.

В сряда обаче правителството взе решение премиерът лично да оглави българската делегация Ню Йорк.

"Това е решение на правителството, което не е обсъждано с президентската институция", коментираха лаконично от Дондуков 2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    68 20 Отговор
    ПРАТЕТЕ ТИКВАТА С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА ПОВЕЧЕ ТУКА ТОЯ ПРОСТАК!

    Коментиран от #2

  • 2 tsvetand63

    13 24 Отговор

    До коментар #1 от "синя трева":

    Ако пък вземе да гушне и "шапкаря' ще е още по-добре!
  • 3 Шабиха

    33 10 Отговор
    Боко е болен от африканска чума. Евтаназия и загробване, посипване с вар.
  • 4 Кирка в капака

    34 11 Отговор
    Ев, нищо, премиерът пък ще даде урок по простотия и бабаитщина на президента. Що се отнася до пътуването до Ню Йорк, да ходи, това е единственият начин Вожда да научи още някоя английска дума.

    Коментиран от #32

  • 5 Реалист

    23 35 Отговор
    хахахахах - днес смешките са една след друга - пингвина обиден че няма да заведе десито до Ню Йорк. А най-вероятно вече и е обещал. А десито може и ботуши и жилетка да си е купила - нали вече се изтъпани така "официално" да ни излага. "Аз пък няма да подпишааааа".... Хахахахахаха… Е..си тъпизмите от страна на пингвинчо. Обиден че никой не го е...ва за слива. Ами ББ ще назначи друг, за който не се изисква "освобождаване от длъжност" и пингвинчо какво ще направи? Ще се оплаче на МОСКОВСКИЯ ПОП ДЕТО МУ БЛЪСКАШЕ ПО МАСАТА... ХАХАХАХАХА

    Коментиран от #33

  • 6 Пъпеша

    29 11 Отговор
    На нашата сикаджийска мутра стабилно и се кратят ташаците.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 11666

    20 0 Отговор
    Боже защо ПРОСТАЦИТЕ СА НА ВЪРХА?
  • 10 Реалист

    13 27 Отговор

    До коментар #7 от "Townboy":

    Прав си - ББ ще отлети за Ню Йорк а говното ще си остане в България

    Коментиран от #36

  • 11 onq s konq

    17 24 Отговор
    Радев си повярва че наистина е Президент и започна да наглее доста дразнещо.А ако ГЕРБ не му е спретнал досега един бърз "импийчмънт",то е защото на практика ДЛЪЖНОСТТА МУ Е БЕЗ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КАКТО ЗА ВЪНШНАТА,ТАКА И ЗА ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКА.

    Коментиран от #13, #22, #34

  • 12 Фантомас

    28 17 Отговор
    Тиквоча може само да диша праха на Президента, който за сметка на него е интелигентен, морален, респектиращ, отговорен, мъжествен, а не като предшественика си Плевньо - "женчо" и най-важното - избран от народа, а не назначен от Вожда като Пухльо! Дано имаме повече такива достойни мъже - политици милеещи за народа и родината си, а не продажници като герберите и всички преди тях! П.С. Само да уточня, че не съм комунист ( роден съм след 91г ), нито моите родители, които бяха седесари, но се оказаха излъгани и от тях като всички нас! България има нужда от нови хора в политиката, които да ни поведат напред и да мислят за добруването и просперитета на народа си, а не само да крадат и мислят само за себе си! Дай Боже да доживеем това време по-скоро!

    Коментиран от #15, #19

  • 13 goni

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Кон! Винаги ного ме кефиш, оти си пич!:) Ама, не мога да разбера, оти се правиш на прост, като не си?!:)

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "goni":

    Препоръчвам ти частни уроци при ника "Да го кажем направо".Тогава нямаше да правиш сладникави уговорки "че съм прост,ама не чак толкова щото се правя донякъде",ами направо щеше да заявиш твърдо че АЗ съм прост,КОТКАТА ми е проста,а дори и ...БМВ-то ми е просто!Мдааа...

    Коментиран от #31, #35

  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 5 Отговор

    До коментар #12 от "Фантомас":

    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!! /reshetnikov/
  • 16 Николенко

    13 12 Отговор
    Мунчо саботира държавата . Прави се на важен, защото и без това никой не го бръсне за слива . Типично за представителите на неговата партия .
  • 17 PETBEL

    15 9 Отговор
    Гледам и тук няма да мине без гербаджийски тъпоци. Намаляват бързо, ама си има едни тикви дето узряване нямат. Да сравняваш единия с другия е идиотия. Тъпока се скъса от навеждане пред Доган и Първанов да го направят от ст.лейтенат генерал. Направиха го. И ??? Оперетния генерал е карикатура. Другия минал цялата стълба и заради знания, ерудиция,воля и лидерски качества също станал генерал. Тъпока му завижда и газ пикае. Но в скоро време ще си иде на мястото-при Яне Янев !

    Коментиран от #20

  • 18 гост

    8 7 Отговор
    Мухльо.много е неприятно да усещаш главнокомадващия като такъв.
  • 19 Другар

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "Фантомас":

    Трай си бе ограничен младеж,нищо не си видял и цвъркаш вече.Поне войник да беше отишъл пухльо нещастен.

    Коментиран от #23

  • 20 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "PETBEL":

    Ама те са 30%.Кой ги мисли тях?
  • 21 ВЪЗРАСТЕН

    7 10 Отговор
    ЕТИКАТА И МОРАЛА СА ДАДЕНИ НАЙ ВЕРОЯТНО НА ХАРМАНЛИЙСКОТО КРЪГОВО,КАК СЕ ОТТЪРВА БАЩА ОТ ПРАВОСЪДИЕ !!!

    Коментиран от #29

  • 22 Чичо Сашо

    14 10 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Ами да, президент е! Или не сме го избирали? ГЕРБ се провря във власта с машинации, измама, купуване на гласове и гнусния съюз с тези продажници "патриотите"! Не стига това, ами сега нарушават законите и конституцията на Република България! Абсолютно мутренско-бандитско държание!

    Коментиран от #26, #27

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Другар":

    Тоз` ФАНТОМАС не е младеж, а некъдърен манипулатор...
  • 24 onq s baqtiq

    1 6 Отговор
    тоа леко е добил вид на нещо средно между матрьошка и телетъбис:)
  • 25 Вигвам

    10 3 Отговор
    Боко Великолепни -Единствен Самодържец и Тиран на всите бугари не може с лека ръка ръка да даде нещо за съгласуване на някакъв си там президент пилот па бил той и по-голем генерал и мъж от него ! Целокупният народ трябва да е наясно, че Един е той и велики са неговите дела ! Хау !
  • 26 onq s konq

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "Чичо Сашо":

    Чичо,бате,вуйчо,свако,КАЛЕКО...и т.н.Саше,май прислойката ви никога няма да разберете,че СТЕ ИЗБРАЛИ ТОВА,КОЕТО ГЕРБ ВИ ПОЗВОЛИ?Защото полит. анализи показват,че Президент и Премиер от една Партия си има и своите недостатъци,изразяващи се в НЕМИНУЕМОТО "ОБИРАНЕ" НА ВСИЧКИ НЕГАТИВИ,ЗАКОНОМЕРНО ВЪЗНИКВАЩИ ПРИ ВСЯКО УПРАВЛЕНИЕ.Затова бе предложена и Цачева- с цел...елегантна загуба!Кога Радев щеше да има шанс при един кандидат като ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ например?Или си мислиш че когато "нещата опрат до кокъл" електоратът на ГЕРБ не може да се втвърди НА МАКС?Само ще ти дам елементарен пример:Кой освен Борисов е бил избиран 3 ПЪТИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО?И ако БСП се хвалят с "твърд електорат" то ГЕРБЕРОВИЯ само с един замах е в състояние да го направи ...на малки парченца:)
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 8 Отговор

    До коментар #22 от "Чичо Сашо":

    Бойко Борисов Ви “изработи” всички кукловоди и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е хитър шоп, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.

    Коментиран от #28

  • 28 Чичо Сашо

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ами штом си го харесвате - радвайте му се. Електоратът на ГЕРБ е голям, не споря. Циганско-турското мнозинство си е твърдия Гербаджийски електорат. Затова държавата е такава каквато е. Аз за бъдещето не се притеснявам, ще се изнеса, по някое време при сина в Англия, и от далеко ще наблюдавам последната агония на държавата. После, като свърши всичко, ако съм жив, може и да се върна...
  • 29 КОЛКО ПЪТИ ДА ВИ СЕ ОБЯСНЯВА

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "ВЪЗРАСТЕН":

    КЪТ НА КУХИ ТИКВИ ЧЕ ТУЙ МПС /ТРИКОЛКА/ Е НЕЗАКОННО ОТСЯКЪДЕ И НЯМА РАБОТА НА ПЪТНОТО ПЛАТНО ВЪОБЩЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ АКО ГО ПРИРАВНИМ КЪМ ВЕЛОСЕПИДИСТ ТОЙ Е БЕЗ СИГНАЛНА ЖИЛЕТКА А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ АКО ИМАТЕ ЦЕЛИЯ ЗАПИС ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ В РАМКИТЕ НА 15 МИНУТИ ТАЯ ТРИКОЛКА ВЛИЗА И ИЗЛИЗА ОТ КРЪГОВОТО НЯКОЛКО ПЪТИ КОЕТО НЕДВУСМИСЛЕНО НИ НАСОЧВА ЧЕ ТЯ Е ЧАКАЛА НЯКОЙ ДА НАВЛЕЗЕ В СЪЩОТО КРЪСТОВИЩЕ КОЕТО НИ НАВЯВА НА МИСЭЛТА ЗА К,,, Р КАПАН ПО НАШЕНСКИ.
  • 30 Пеньо

    3 8 Отговор
    Фатмака и етика!!! Това нов виц ли е? Сега остава и да ни го пробутват за пазител на семейните ценности и примерен християнин.
  • 31 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Още повече ме изкефи!:) Човек, който има едновременно BMW и котка е уникален случай в нашата практика!:) Предполагам че котката е дива и ръмжи по-силно от баварецо!:) Избягваш да я пускаш навън защото има лошата привичка да избива всички кучета, който не успеят да избягат и след това носи убитите у вас за да се похвали с улова!:) Сигурен съм че нито тя, нито ти, а най-малко пък бавареца сте прости!:)
  • 32 аз от народа

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кирка в капака":

    като това ли-"тука сичките ли говоримЕ ингилизки?"
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 аз от народа

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    аз като имам джип и куче по твоя критерий умен ли съм или прост
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 мвр

    1 0 Отговор
    само тъка Г-н ПРЕЗИДЕНТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове