Отидете към основна версия

4 490 32

Илиян Василев: Гешев прикрива имена по делото КТБ свързани с Путин

  • илиян василев-
  • ктб-
  • делян пеевски-
  • иван гешев

За огромен поток от пари става дума. Този процес трябва да се довърши

Гешев прикрива имена по делото КТБ пряко свързани с Путин. Самият Гешев прикрива умишлено тази връзка с Русия и не само с Бабаков. Атака срещу КТБ е пряко свързана с отказа на Цветан Василев да издаде гаранция на фирмите в този свръхкорупционен проект Южен поток. Това заяви в ”Честно казано с Люба Кулезич” по „Евроком“ анализаторът Илиян Василев.

Това, което знам за срещата в САЩ е, че действително срещата е използвана в този формат, за да бъдат запознати с някои въпроси, които американските служби имат като приоритети в региона. И другото - Борисов го организира да лансира идеята, че този екип и Гешев започват наистина борбата с корупцията. И днес в опровержението на прокуратурата Цацаров загатна за 38 души политици и магистрати с имоти и финанси в чужбина. Тези хора имат отчаяна нужда от легитимация, посочи той.

Нашите хора са отишли в САЩ да си разкажат версията и да кажат, че няма да бъдат с Русия и че за пореден път Пеевски ще си тръгне, допълни бившият посланик в Русия.

Слагат Гешев, защото не са довършили КТБ. Тя е атомната бомба. Лягат на негов личен ангажимент. За огромен поток от пари става дума. Този процес трябва да се довърши. Включително и на Борисов му трябва, те го вкараха в схемата и той няма къде да ходи. Схемата на КТБ е с Южен поток - тръгна от 7 млрд и стигна 4,2 млрд. И Орешарски взе своето, и Овчаров, и Борисов, посочи анализаторът.

Илиян Василев обясни защо е било засекретено посещението на Цацаров, Гешев и шефовете на служби в САЩ: Американската страна даде знак, че това посещение не трябва да се използва, че дава благословия на Гешев за главен прокурор. „Свободна Европа“ цитира, че това е изрично подчертано. И това условие се спазва. И нетипично за Цацаров и Гешев, след връщането си в България, макар че са словоохотливи, единствено нещо което направиха бе възложено да го направят сайтовете, които стоят зад тях, отбеляза Василев.

Посещение в този формат става и е възможно, не защото Цацаров или Гешев е поканен, а заради лична намеса по линия на ФБР на премиера. Това е особено време във Вашингтон. Там има напрежение между държавния департамент, различни служби. Такива посещения не биха се реализирали, когато Съветът по национална сигурност правеше координацията. При такива посещения няма секретност. Международният отдел във ФБР ги посреща. И това нарочно е направено от американците. На снимката с нашите са жените от международния отдел, обясни още бившият дипломат.

Гешев няма никакъв ход - или влиза и изпълнява нещата или.... В КТБ виси не само богатството на Пеевски. Това е схема за финансиране на мрежа от политици, прокурори, журналисти. При магистатите нещата са стигнали дотам, че вземат пари непряко - чрез договорености, посочи той.

Гешев и Цацаров си въобразяват, че като наложат силово Гешев, ще се възпроизвежда люта битка срещу корупцията и ще спечелят всенародната любов. Може да са натопили някои от героите на модела КОЙ в САЩ?, каза още анализаторът.

Според Василев технически президентът може да забави номинацията на Гешев, но не означава, че ще го спре.

На 27 има избори. Ще има протестен вот. Той ще бъде мотивиран от това тотално пренебрежение, за което властта си остава сляпа и глуха. Народът наказва тези, които са на власт. Не че другите са по-добри. Гешев си е самодостатъчен. А има 7 процента доверие, коментира анализаторът.

Да не очаквате че Америка ще се намеси, за да свърши нашата работа или заместникът на Юнкер ще си развали отношенията с Борисов.... Без активна гражданска намеса този модел ще отнеме време, ще е загуба на обществена енергия и не на последно място - хората бягат заради лошо управление и затова е демографската криза, категоричен бе Илиян Василев.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове