Отидете към основна версия

5 616 121

Росица, която смени Слави с Борисов: Не мога да кажа, че у мен има любов към ГЕРБ

  • росица кирова

Строителството на пътя Видин - Ботевград е факт вследствие на нашите искания. ГЕРБ е единствената политическа партия, в чиято програма е залегнал този проект

Снимка: Фейсбук

Участвам в обществено-политическия живот от 2006 г. в гражданска квота на НДСВ и на ГЕРБ. В този период съм била непримирим критик и на двете формации, защото смятам, че действията на политическите партии имат значение за живота на хората. Ако съм била учредител на проекта на Слави Трифонов и съм участвала в него, съм искала светът да стане малко по-добър, по-хуманен и хората да живеят по-добре. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ водачът на листата на коалицията ГЕРБ – СДС във Видин Росица Кирова. Припомняме, че тя беше отстранена от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" като координатор за Видин. Това се случи, след като Кирова се вози в джипа на Бойко Борисов, а след това пи кафе с премиера, който инспектира ремонта на пътя Видин - Ботевград.

Аз имам щастието да съм доволна от живота си, да живея добре и да не се занимавам с политика. Много хора ме питат защо ми трябва да се занимавам с политика, питал ме е и Слави Трифонов. Трябва ми, защото не мога да живея добре, когато хората не живеят добре, заяви Кирова.

Онова, което ме е вкарало в политиката, е идеята за мажоритарност – почтеният и образован човек да има значение. Който работи за региона и за хората си, който постига резултати, сам може да направи своята преценка с кой политически проект може да работи и с кой не. Решението да напусна партията на Слави Трифонов не беше мое, а негово и на редколегията, там всичко върви по сценарий. Смятах, че там ще срещна интелигентни хора. Никога обаче идеята не е била да нямат собствено мнение, да зачеркнат историята си, да има забрана да влизат в дебати, да съберем хора и да им спуснем отгоре политиките си. Не мога да се подчня на подобно нещо. Когато се оказва, че това е основополагащото там, нормално е пътищата ни да се разминат. Все пак животът ми не започва и не свършва със Слави Трифонов и с "Има такъв народ", подчерта Росица Кирова.

Строителството на пътя Видин - Ботевград е факт вследствие на нашите искания. ГЕРБ е единствената политическа партия, в чиято програма е залегнал този проект, както и тунелът под Петрохан. Когато след 3 г. този път ще даде възможност регионът да се развие икономически, а ще доведе и до намаляване. Това е спасение за хората от Северозапада. Няма начин нещата да се променят освен чрез участие в политиката. Аз съм избрала този начин и благодаря на Борисов, че ми даде тази възможност, посочи водачът на листата на коалицията ГЕРБ – СДС във Видин.

Не мога да кажа, че у мен има любов към ГЕРБ но в момента идеите, които предлагат на политическата сцена, са няколко нива, а новият политическият проект, на който бях възложила надеждите си, не предлага нищо. Силно ме притеснява техният подход да правят копи-пейст на идеи и да ги сглобяват като в час по трудово обучение. Останалите хора са вцепенени от желанието наистина да имат промяна и от тази авторитарност. Ние бягаме от авторитарност, а се оказват, че нещата там са точно такива, каза още Росица Кирова.

По думите ѝ тя е имала разговори и с Мая Манолова. "Политическите играчи се нуждаят от фигури, които са доказали, че се ползват с обществено доверие", посочи тя.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове