Last news in Fakti

2 Юни, 2024 21:35 3 731 27

Важните новини във ФАКТИ на 02.06.2024 г.

  • медиана-
  • урсула фон дер лaйен-
  • бойко борисов-
  • ваня григорова-
  • петър москов-
  • автобус-
  • надежда нейнски-
  • иван гешев-
  • димитър главчев-
  • кирил петков-
  • красимир каракачанов-
  • росица кирова-
  • извънредно заседание-
  • вяра емилова-
  • иван ченчев-
  • георги проданов-
  • камелия нейкова-
  • костадин костадинов-
  • любомир стефанов-
  • регионален министър-
  • трафик-
  • стефан георгиев

ДПС са трети

Важните новини във ФАКТИ на 02.06.2024 г. - 1

"Медиана": ГЕРБ са първи, а след тях "Възраждане"

ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория "Възраждане", сочи представително проучване на социологическа агенция "Медиана".

Урсула фон дер Лайен: Свободата и независимостта, завещани от Ботев, са ценности, актуални и за Европа, и за България

"Скъпи Бойко, скъпи Манфред, скъпи приятели от ГЕРБ, и разбира се, скъпи кандидати за европейските избори, радвам се да бъда тук в Пловдив с всички вас. За мен е особена чест да говоря пред вас в ден, когато отдаваме почит към паметта на националния ви герой Христо Ботев, който е загинал на вчерашния ден преди почти 150 години. Поетът, който се бори, живя и умря за свободата и независимостта на България. Благодаря Ви, скъпи приятели, че имам честта да бъда с Вас на този специален ден!", обърна се Урсула фон дер Лайен към огромната публика в Античния театър на Пловдив, цитирана от novini.bg.
Тя благодари за гостоприемството на страхотния Пловдив и определи деня като специален.

Борисов: Чух толкова заклинания, че не виждам как ще се случи правителство след 9 юни

Водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бяха посрещнати с викове "Победа" на Античния театър в Пловдив, съобщават от novini.bg.
Тя и лидерът на ЕНП Манфред Вебер са в града под тепетата за представянето на листата на ГЕРБ-СДС за евровота. Срещата със актива и симпатизантите на ГЕРБ-СДС е на Античния театър. По-рано днес в Града под тепетата ги посрещна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По време на срещата за основните приоритети и политики на евролистата на ГЕРБ-СДС като част от семейството на ЕНП ще говори водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

Ваня Григорова: Г-жа Нинова да спре да се страхува и да пие чай. Няма да я сменя на председателското място в БСП

„Солидарна България” няма да подкрепи експертно правителство. Това заяви в студиото на „На Фокус” кандидатът за депутат Ваня Григорова.

Петър Москов: Ако не се отървем от мъртвата хватка на ГЕРБ и ПП, нямаме път към бъдещето

„В „Синя България” сме оставили разделението зад гърба си. Целта на „Синя България” не е прескачането на 4% за влизане в парламента. Ще инициираме разговори със СДС и с ДСБ, защото сме сигурни, че мястото им е при нас”. Това заяви Петър Москов кандидат на коалиция „Синя България” в предаването „На фокус”.
Той обясни, че целта на коалицията е да са първа политическа сила, да лидират политическото говорене. „България има нужда от лидерство, различно от „сглобката” на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Ако не се отървем от мъртвата хватка на ГЕРБ и ПП, тяхната цел е да се унищожат взаимно, нямаме път към бъдещето”, заяви бившият здравен министър.

Автобус се обърна край Чепеларе, двама от пътниците са леко пострадали

Автобус, пътуващ по линията София – Златоград, се обърна край Чепеларе, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Цветан Цанков, предават от БТА. В него са пътували 11 пътници. Двама от тях са леко пострадали. Оказана им е лекарска помощ в болницата в Смолян.

Надежда Нейнски: Има пластове на хора, на интереси, които нямат нищо общо с геополитическата ориентация на България

„Самият факт, че след толкова години в България се води геополитически дебат, показва, че под повърхността има пластове на хора, на интереси, които нямат нищо общо с геополитическата ориентация на България”. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски в предаването „На фокус” по повод скандала с изтеклата грама от служебния премиер Димитър Главчев до българския посланик Лъчезара Стоева час преди гласуването на резолюция за избиването на мъже и младежи през юли 1995 г. в Сребреница. Декларацията на ООН за Сребреница е много по-смекчена от възможната, в нея не се говори за колективна вина, говори се за индивидуална отговорност, уточни тя.
„Разликата между геноцид и клане е, че геноцид е съзнателно унищожаване на един народ. По време на Косовската криза Милошевич се опита да направи същото с босненските сърби”, каза Нейнски. Според нея, ако българският представител в ООН се беше съобразил с оповестената грама да гласува „Въздържал се”, репутационната щета за страната ни щеше да е огромна. Според дипломата, очевидно служебният премиер и външен министър Димитър Главчев е бил посъветван от някого за позицията, която е изпратил до представителя на България в ООН. Според Нейнски има голям дисонанс между това, което публично се твърди и това, което в действителност се случва.

Иван Гешев: 3 милиарда лева, които бяха запорирани, сега олигарсите ще си ги върнат

"Това, което Христо Иванов наричаше реформа е да махнат главния прокурор. И какво стана като ме махнаха?! 3 млрд. лв., които бяха запорирани на олигарсите, ще си ги вземат обратно от КПКОНПИ и ще си платят да си оправят делата." Това каза Иван Гешев в интервю за телевизия "Евроком".
"Съдебната реформа е едно знаме, което се вее, но никой не иска да направи. Ако някой направи реформа в съдебната система, това означава, че хората, които са направили тези политици и партии ще влезнат в затвора", обясни той. И допълни, че това, което политиците наричат съдебна реформа е или задържане на сегашното положение или създаване на правила тя да бъде политически контролирана.
"Болестта на България са политическите партии. Гласуващите ще са 2 милиона и с тези гласове ще се "сглобят" отново. От тях 1,5 милиона ще са корпоративен вот и административно зависим вот", поясни Гешев.

Главчев разпореди максимално съкращаване на сроковете за строежа на Националната детска болница

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца. Вместо за седем, дейностите могат да бъдат извършени в рамките на до пет месеца. Това стана ясно по време на свиканата от министър-председателя Димитър Главчев работна среща в Министерския съвет с участието на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и експерти от двете ведомства. Предстоят разговори по темата и с изпълнителя на проекта, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.
Съкращаването на срока ще бъде свързано с максимално интензивна работа през летните месеци. Целта е основните дейности по премахване на старите постройки и разчистването на терена да бъдат извършени в рамките на летния сезон, така че тежката работа да бъде приключила до зимата, още преди безплатният анализ на Европейската инвестиционна банка. Той се очаква да излезе в началото на следващата година и ще покаже какви следва да бъдат структурата, отделенията и капацитетът на Националната детска болница. Премиерът възложи на здравното министерство в спешен порядък да проучи възможностите за ускорено изготвяне и на този безвъзмезден анализ, дори с цената на финансиране от страна на правителството.
С МВР и Столична община ще се уточни регулирането на движението във връзка с извозването на отпадъците от обекта. Паралелно се работи по доизграждането на околовръстния път на София, от където е предвидена необходимата транспортна връзка за болничния комплекс.

Скъпи гости! Бойко Борисов посрещна Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер в Пловдив (СНИМКИ)

Водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен пристигна в Пловдив, където ще участва в специалното предизборно събитие на ГЕРБ-СДС за представяне на евролистата на коалицията. То ще бъде на Античния театър.
"Добре дошла в Пловдив, Урсула!", написа в социалната мрежа Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от novini.bg.

Кирил Петков: Днес видяхме едно огромно неуважение от ГЕРБ-към техния премиер, към лекарите и сестрите, и към Ботев

Днес видяхме едно огромно неуважение от страна на ГЕРБ. Могат да извикат всички в неделя. Насроченото заседание беше от техния председател. Второто неуважение беше към техния министър-председател, който стоеше сам и чакаше да бъде изслушан. Третото - към Христо Ботев, да ни извикат и да не се появят. Най-голямото неуважение, обаче е към всички медицински сестри и млади лекари, които продължават да получават ниски заплати. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков, цитиран от novini.bg.
"Въпреки че в България липсват 17 000 сестри, заради частните си интереси ГЕРБ и ДПС предпочетоха печалбата пред нормално заплащане на медицинските сестри", добави той.

Каракачанов: Орбан спря ултралибералите в Унгария. Тръмп ще ги спре в САЩ. Ние трябва да ги спрем у нас и в Европа

България и Унгария в исторически, а и в съвременен план имат много общи неща. Това, което днес ни различава, е, че на власт в България са ултралиберални правителства, командвани от посолството, които обслужват всичко друго, но не и българския национален интерес. Те са толкова заслепени от идеологията си, че отказват да видят истината такава, каквато е, написа лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във „Фейсбук“, цитиран от пресцентъра на формацията.

Росица Кирова: Трябва внимателно да подбираме темите за свикване на НС по време на кампания

Предизборна кампания е, трябва внимателно да подбираме темите, по които поправките в Конституцията ни дадоха право за свикване на Народното събрание (НС) по време на кампания. Това коментира пред журналисти зам.-председателят на парламента Росица Кирова, след първата неуспешна регистрация за начало на извънредното заседание днес, предават от БТА.

След два неуспешни опита за кворум: Извънредното заседание на НС се провали (ОБНОВЕНА)

Извънредното заседание на парламента се провали след два неуспешни опита за кворум. То беше насрочено от зам.-председателя на парламента Росица Кирова по искане на ПП-ДБ. Депутатите се събраха точно в 15.00 ч. При първата регистрация обаче в зала бяха едва 67 народни представители. При втората - 69, съобщават от Нова телевизия.

Главчев на връх Околчица: Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Да живее България!

„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Дълбок поклон пред всички загинали за свободата на България. Да живее България"! Това заяви министър-председателят Димитър Главчев в словото си по време на тържественото поклонение на връх Околчица при отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Събитието традиционно бе посетено от хиляди граждани, дошли да отдадат почит пред паметта на героите, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.
До връх Околчица премиерът Димитър Главчев се изкачи пеша от село Паволче заедно с група от Българския туристически съюз и ученици, които участват в 76-ия Национален поход „По стъпките на Ботевата чета“. Министър-председателят се поклони и на лобното място на Христо Ботев.

Вяра Емилова: Силистра и останалите дунавски градове са напълно изоставени - нещо непростимо за северна граница

"Силистра и останалите дунавски градове са напълно изоставени - нещо непростимо за северна граница. Заедно с експерти, сме разработили пакет от специфични мерки, които покриват широк диапазон от дейности с цел: повишаване на националната сигурност в крайдунавските градове, възраждане на поминъка, опазване собствеността на земята, природата и подобряване на инфраструктурната свързаност с централната част на страната и с Европа". Това каза кандидатът за член на Европейския парламент Вяра Емилова по време на посещението в родния си край, цитирана от пресцентъра на левицата.
Родената и отраснала в Силистра Вяра, познава много добре проблемите на Северна България и през годините е участвала активно за разрешаването на не една дилема в тази част на страната. По време на предизборната си обиколка тя се срещна с хората в Дулово, Иширково, Зафирово и Тутракан, като обсъди с тях повишаване качеството на живот в пограничните райони и грижата за младите хора.
"Не на Европа на две или три скорости! България трябва да заеме своето достойно място сред страните членки и да участва в реалното определяне на бъдещето на стария континент. Това е особено важно сега, когато сме изправени на прага на голяма война и тя се води само на няколко стотин километра от Родината ни", акцентира Емилова.
"България е една! Основна наша цел като политици е запазването първо на мира, после на границите ни и като елемент на националната ни сигурност - грижа за плодородната земеделска земя, развитие на малките населени места, които пазят българщината, традициите и духа на страната ни", каза още тя и определи като първостепенна задача на всеки управляващ образованието, защото "Златният век" не се е състоял за една нощ, а е бил систематично подготвян почти столетие.

Ченчев: Свалете от Народния театър антибългарската пиеса, която цинично гази върху подвига на българската армия

„Свалете от програмата на Народния театър антибългарската пиеса по постановката на Бърнард Шоу "Оръжията и човекът" - недопустимо е на българска сцена да се гази върху подвига на Българската армия, саможертвата на героите от Сливница и българското национално достойнство”.
Това заявява в писмо до министъра на културата Найден Тодоров и директора на Народния театър Васил Василев народният представител от „БСП за България” и член на Комисията по културата и медиите в 49-то Народно събрание Иван Ченчев. Той съобщи, че входира писмото в Министерството на културата в понеделник сутринта, информират от пресцентъра на левицата.
Призовавам във Ваше лице, г-н министър, българската държава да предприеме незабавни действия и да спре пиесата, която унижава българската нация, дала на света азбука и писменост, постигнала по време на Възраждането силен духовен разцвет – да се представя като нация, която няма представа що е книга и която има само една библиотека. Пиеса, която цинично гази върху подвига на Българската армия по време на българо-сръбската война от 1885 г., гази подвига на героите, които защитиха Съединението и устояха на нападението на превъзхождащата ги по численост и въоръжение сръбска армия, спасявайки по този начин младата българска държава.
Цинично е в театъра, който носи името на Вазов и който още пази стола, на който е седял Патриарха на българската литература - да се поставя пиеса, която обругава това, което той възпя в „Новото гробище над Сливница“. „Българийо, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха. И твойто име само кат мълвяха умираха без страх!“ – след тези думи на Патриарха на българската литература не би трябвало да има българин, който да позволи паметта на героите и предците ни, които защитиха България на сливнишките редути, да бъде обругана и то на сцената на Народния театър.
„БСП категорично се противопоставяме на всякакви опити българската история да бъде обругана и подменена, и националната ни памет - заличена. Свалете пиесата от есенната програма на Народния театър „Иван Вазов и не допускайте тя да бъде поставяна на българска сцена”, призова Иван Ченчев.

Георги Проданов: Имаме огромно количество фигуранти в сегашните парламенти, които преследват свои интереси

"Имаме зацикляне на всички политически сили. Никой не се опитва да излезе от противопоставянето и агресията на това кого ще изберем, а не защо ще го изберем."
Тази позиция изрази в интервю за БНР политологът Георги Проданов, преподавател в Нов български университет.

Ваня Григорова: Бързите кредити са модерно робство

Теглиш бърз кредит, за да платиш неотложна операция, зимните сметки за отопление, новите учебници на детето, за да отидеш на почивка, която ще изплащаш цяла година. И така спиралата се завърта. Докато установиш, че порасналото ти дете също е теглило бързи пари и ги залага на хазарт с надежда за чудо, което ще го измъкне от наследената бедност. Това коментира Ваня Григорова, лидер на Коалиция „Солидарна България“. Тя добави, че такова е ежедневието за стотици хиляди семейства в европейска България. Водачът на листите на коалицията в 25 МИР в София, в Пловдив-град и за европейски парламент каза, че е забелязала проблема с разрастването на бизнеса с бързите кредити по време на обиколките си в страната.

Камелия Нейкова: Предстои доставката на хартиените бюлетини и ролките за машините

Подготовката на изборите върви спокойно, каза по БНР председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова. Тя посочи, че комисията е започнала много по-рано подготовката за произвеждане на вота, предават от БТА.

Костадин Костадинов посети с. Ореш, защото ГЕРБ искат да унищожат училището

Вчера Костадин Костадинов посети село Ореш, Свищовско, заради сигнал от граждани, че ГЕРБ-Свищов искат да закрият училището в селото, в което се обучават много деца.

Любомир Стефанов: Ако "Възраждане" излязат втори на изборите, може да има втора версия на коалицията по принуда

Политологът Любомир Стефанов заяви, че е песимист за висока избирателна активност на изборите 2 в 1 - на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат заедно с европейските избори на 9 юни. На теория би трябвало всеки с всеки да може да се коалира след изборите и да се формира коалиция. Ако "Възраждане" обаче излязат втори на изборите, може да се види втора версия на коалицията по принуда - да обичаш на инат, коментира той в студиото на bTV, цитиран от novini.bg.
Той не вижда политическото в предизборната кампания, която по думите му преминава в шеги и закачки. И даде пример с билборда, на който се виждаха Николай Денков, Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Регионалният министър: За около две години - две години и половина ще има път до терена за новата детска болница

За около две години - две години и половина ще има път до терена за новата детска болница. Това каза в ефира на Нова телевизия служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова, цитирана от novini.bg

Интензивен трафик на "Капитан Андреево"

На границата с Турция интензивно е движението на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на сайта си.

Стефан Георгиев: Негласуващите отказват да легитимират елит, който не защитава интереса им

"Голяма част от българските граждани казват - този политически елит не защитава нашият интерес, поради което отказваме да го легитимираме. Не е просто – отегчих се или понеже са шести поредни избори, няма да гласувам. "Всички са маскари" е клише. Зад "Всички са маскари" се крият множество фактори – това, че не живея по-добре, въпреки всички декларации и обещания, несъответствието между предварителните заявки на политическия елит и последващите действия."


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Купена от ГЕРБ

    44 8 Отговор
    Стъкмистика.

    Коментиран от #2

  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 31 Отговор

    До коментар #1 от "Купена от ГЕРБ":

    наКОЙ яко плаща на Възраждане, а те на "ФАТКИ"

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 оффффф

    32 10 Отговор
    все още ли има едйоти подкрепящи пъпъто
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 При тия статистически резултати

    34 7 Отговор

    До коментар #2 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И неистовото желание-фантазия на Тулупа да става премиер. С повечко мангизи , могат да прогнозират-врачуват и 40% за ГЕРБ.

    Коментиран от #15

  • 7 Костя

    18 10 Отговор
    Много абдалли събрахме
  • 8 1 гривня се равнява на 100 копийки

    19 7 Отговор
    Значи Възраждане са ПЪРВИ....
  • 9 ха ха

    16 8 Отговор
    Само не разбрах пловдивчани какво ще правят от простата кърджалийска... Умна или пловдивска? Срам бих казал, ама като гледам гАльоша дето търпят, значи са си такива...
    А, Урсулека не направи ли забележка за гАльоша?... Или парите не миришат?
  • 10 Град Симитли

    35 2 Отговор
    На снимката:
    "Сънищата на един дърт Толуп, проснат напреко леглото, с натъпкан в г. чаршаф!
  • 11 Паисий е жив

    27 2 Отговор
    България е страната на войнстващите олигофрени....хахахаха. Някакъв експеримент е нашето общество. Нормалните нации ни сочат с пръст и ни се смеят.
  • 12 тоя Народ

    27 2 Отговор
    тоя Народ ! Наистина е Сбъркан! Или Агенциите си ги редят както им изнася! Димек както иска онзи който плаща повече!
  • 13 Путинофил

    7 18 Отговор
    Казах ви, че имаме 6 путинофилски партии в Парламента!
    Графиката сега, ясно го показва.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Без спор

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "При тия статистически резултати":

    Статистическите данни само потвърждават огромната степен на контролираното и платено гласуване и манипулирано отчитане на гласовете. Нелогично е в най-бедната страна от Европа, бедняците, които всеки миг проклинят богаташите и чорбаджиите си, на изборите да гласуват за тях. Именно, защото това не е нормално е потвърждение, че изборите в България са театро, контролирани и платени, а отчитането е марка "бачи Цено" от Малорад!
  • 16 Пълни глупости

    4 10 Отговор
    За къщата на Талев не се говори тук, защото тук е пълно с баш патриоти от тези на копейките.
  • 17 Ужас

    19 1 Отговор
    Едни и същи ни управляват 35 години. Пенсионираха се в НС. Фалшифицирането на изборите ще е огромно.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Магнит ски

    10 1 Отговор
    Смешльо нали управлява заедно с Буци ...хаха тук е НЯКАКВА ЖУНГЛА..
  • 21 Истината

    16 1 Отговор
    Щом тъпата мутра доказан престъпник и лоената топка под Магнитски ще ви управляват българи означава че вие сте стадо което напълно заслужава да го мачкат които и както си пожелаят ! Жалки !
  • 22 без пропаганда

    5 2 Отговор
    1. ГЕРБ си правят коалиция със стария ортак Костя. Това, макар и удобно, би имало имиджови и финансови щети. Малко вероятно да стигнат до там по тези причини.
    2. Нова сглобка - ГЕРБ+ПП и някоя преминала 4% люспа/
    3. Служебен кабинет, протакане до Коледа, гласуване на Бюджет и нови избори през февруари 25-а.

    На дънто пък има 5-6 партии кандиати за субсидия, които ще влязат в сметките за изборни и следизборни коалиции при предсрочен вот.
  • 23 Нане

    5 4 Отговор
    ППДБ-то гони БСП-то
  • 24 Никога повече герб!

    15 5 Отговор
    Никога повече"евроатлантизъм"! Гласувайте против партиите на войната-герб,дпс,пп дб!Само Възраждане!
  • 25 Оги

    2 8 Отговор
    В дворът на Боко в Банкя е забелязан да пасе бял кон. Ще го язди до София на 10.06.
  • 26 МЕЧ

    1 2 Отговор
    Е ПЪРВИ!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол