Отидете към основна версия

6 791 158

Иво Инджев: Откакто сме в ЕС задминахме руснаците по доходи, а те само ни иронизират

  • иво инджев

В Белгия две години не можаха да направят правителство. Някой да е чул, че Белгия се е сринала?

Снимка: БГНЕС

В Белгия две години не можаха да направят правителство. Някой да е чул, че Белгия се е сринала? Не е краят на света, ако не се състави правителство. Не казвам, че не трябва да се създаде кабинет, но няма нищо страшно и да не се случи това. Не виждам защо трябва да сме неспокойни от служебния кабинет на Румен Радев. Първо трябва да видим назначенията на президента и тогава да ги коментираме. Няма някаква опасност за България. Какво може да направи за две месеца едно служебно правителство?

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Иво Инджев по повод предстоящото разпускане на 45-ото Народно събрание и сътавянето на служебен кабинет от президента. Той коментира и горещата темата за отношенията между България и Русия.

"Със сигурност не трябва да бъдем спокойни относно геополитическите игри. Русия напоследък не спира да ни иронизира колко сме малки и бедни. В същото време Русия е най-богатата на ресурси държава в света, а почти цялото ѝ население не може да свърже двата края. Не разбирам как руския посланик ще говори от името на България и ще ни защитава от САЩ. Най-лошото е, че никой не ѝ каза, че няма право да прави това. Тя е на гости в България и представлява страната си у нас. Нека да не ни казва какво помним ние българите, а да коментира какво помнят руснаците. Ние много добре знаем какво помним и знаем миналото си. Русия се опитва да прави само и единствено политика чрез историята и миналото. Откакто сме в ЕС задминахме по-доходи руснаците, но те не спират да ни се подиграват, че сме малки и бедни. Не трябва да се притесняваме, защото сме членове на НАТО и ЕС. Това е най-хубавото", категоричен бе журналистът.

"От много отдавна е известно, че в България съществува руска шпионска мрежа. В руското посолство научават буквално един час по-късно какво се казало в българското министерство на отбраната. Руските шпиони си бродят в България и никога не са си тръгвали. В България обърнахме внимание на всичко това, едва след като избухна скандала в Чехия", заяви Иво Инджев.

"От 1993 година има решение на Столичния общински съвет за премахване на Паметника на съветската армия в София. Политиците трябва да обърнат внимание на това и да се задействат", завърши Инджев.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове