Отидете към основна версия

1 143 8

Калоян Паргов: Предстои възобновяване на нощния транспорт в София

  • калоян паргов-
  • транспорт-
  • софия-
  • тикет система

Тикет системата в София ще се променя в движение, тя не е съвършена, заяви заместник-председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС

Снимка: БГНЕС

Тикет системата в София ще се променя в движение, тя не е съвършена. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" Калоян Паргов, заместник-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност.

"Беше ясно още при самото обсъждане на тарифната политика и въвеждането на тикет системата, че това е една система, която ще трябва в движение да бъде тунингована. Тя не е съвършена и ще има нужда да отговори на предпочитанията. За да можем да разберем наистина предпочитанията в един такъв голям град, ще трябва да се изпита в практиката, затова това, което се случи, беше очаквано", коментира той.

По думите му идеята на тази система е да даде възможност на всеки да си направи сметката как и за колко да пътува. Паргов добави, че тя дава възможност да се генерират данни за предпочитанията на хората за видовете превозни документи - статистиката показва, че се увеличават дългосрочните абонаменти.

"Въпросът за валидацията е спорен. Всички се научихме последните 15 години да пътуваме с метрото, където валидацията е задължителна. Какво пречи това да се случва в тролейбусите, автобусите и трамваите? Валидацията като информация ни дава възможност да преброим в реално време пътникопотока. В бъдеще на база тази информация ние ще можем да правим съответните реорганизации и нововъведения, както и да пестим ресурси. Системата дава голям инструмент в ръцете на Столична община. Стига, разбира се, тези, които я управляват, Центърът за градска мобилност, да могат адекватно да използват тази система", поясни той.

Според него предстои критиките и предложенията да бъдат разгледани и след време ще има промени на база на емпиричен опит. Паргов заяви, че в бъдеще предстои нощният транспорт да бъде възобновен.

"Решения все по-малко се виждат, особено с върнатия втори мандат, което не беше неочаквано предвид противоборството в последните няколко месеца. Третият мандат, дори и да се реализира, шансът за това не е много голям, ще бъде много тежък. За съжаление, България върви към поредните си предсрочни избори", смята той.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове