Отидете към основна версия

1 341 25

Важните новини във ФАКТИ на 24.02.2023 г.

  • плоча-
  • софия-
  • соломон паси-
  • адм. емил ефтимов-
  • цветелина пенкова-
  • бно-
  • мерки срещу измами-
  • бнб-
  • съд-
  • румен радев-
  • червен депутат

Светлозар Раянов застана пред камерата на NOVA

Снимка: Нова ТВ

Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Не се срамувам!

Само по NOVA говори мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия в София. 61-годишният Светлозар Раянов е категоричен, че не се срамува и не съжалява за постъпката си. Признава обаче, че се страхува, защото от вчера чете много крайни коментари по свой адрес.

България подкрепя Украйна срещу руската агресия

Шествия в подкрепа на Украйна се провеждат у нас. Българи и украинци излязоха по улиците на някои от големите градове, за да покажат съпричастността си със страната, станала обект на агресията.

Соломон Паси: Не сваляй гащи, ако отиваш да преговяряш

“Как да бъде спечелена войната. Има два подхода - единият е с молитви и виждам, че в България има много политици, които смятат, че с молитви може да бъде постигнат мирът, вторият е да се водят преговори”. Това заяви пред бТВ председателят на Българския атлантически клуб и бивш външен министър Соломон Паси.

Адм. Емил Ефтимов: Войната в Украйна чертае нашето бъдеще

Измина една година от началото на войната в Украйна и тя коренно промени средата на сигурност в света и региона. Изходът от войната ще предопредели нашето бъдеще. Въпросът е - трябва ли българските граждани да се чувстват сигурни? Ние правим всичко възможно да гарантираме суверинитета и териториалната цялост на страната ни в тази трудна ситуация. Моята роля е да поддържам добре отбранителните способности на българската армия. Това заяви началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Цветелина Пенкова: Еврозоната вдига заплатите у нас

Загубите заради отлагането ни от влизането в еврозоната засягат всички допълнителни възможности. Членството в еврозоната означава намаляване на лихвите по заемите, намаляването на транзакционните такси, както и по-бързо увеличаване на доходите у нас. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV българският евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова.

Бивш партньор на Васил Божков атакува парламента от Перник

Само един кандидат за народен представител регистрира политическа партия "Българско национално обединение – БНО" в 14-и МИР - Перник за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Решението за регистрацията на листата на "Българско национално обединение – БНО" в 14-и МИР е публикувано на сайта на РИК - Перник.

Единственият кандидат за 49-ото Народно събрание е Георги Иванов Георгиев.

Министерството на правосъдието предлага мерки срещу измамите с автомобили и източване на ДДС

Министерството на правосъдието предлага пълномощните за моторни превозни средства и тези за представителство пред Националната агенция по приходите (НАП) да бъдат достъпни за справка в единната информационна система на нотариусите „Единство“ за да се избегнат злоупотребите с тях.

Шефът на БНБ: Политическата криза през последните две години е в основата на забавянето за еврозоната

Генезисът на цялостното забавяне на процеса на присъединяване към еврозоната е в политическата рамка и в политическата криза през последните две години. Това каза управителят на БНБ Димитър Радев на конференцията "България по пътя към еврото", организирана от Министерството на финансите (МФ) в София, предаде БТА.

Съдът отмени решението на ЦИК за смесване на гласовете от машина и хартия в протокола

Съдът отмени решението на ЦИК за общото отчитане на гласовете от бюлетини и машини. Казусът вече предизвика напрежение и доведе до оставката на Цветозар Томов като говорител на комисията, припомни bTV.

Радев: Членството в еврозоната и Шенген е стратегическа национална цел. Предизвикателство е да убедим хората

Погледнато в исторически, географски и културен план България винаги е била важна и неделима част от Европа. Така е и днес. България е важна и неделима част от общо европейското пространство. Това заяви президентът Румен Радев по време на откриването на конференцията „България по пътя на еврото“, която се провежда в Националния дворец на културата в София, съобщават от novini.bg

Люспенето в БСП продължава: Бившият червен депутат Георги Търновалийски премина при Янев

Партията на Стефан Янев е напът да стане убежище на разочарованите от Корнелия Нинова социалисти. Изненадващо като представител на "Български възход" за обявените от кмета на Пловдив Здравко Димитров за днес консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии на територията на общината е заявен бившият червен депутат Георги Търновалийски, съобщи "Марица.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол